BADOU VANN LÄTT I DUBAI; LOY FÖRLORADE I SPANIEN

maj 22, 2022
boXning

Badou Jack (26-3-3/16 KO) mötte övermatchade egyptiern Hany Atiyo (17-6/12 KO) i den till sist ihoprafsade Mayweather-galan då denna flyttades från beryktade showen på helikopterplattan på Burjel Arab Jumeirah in till Etihad Arena i Dubai och klämdes in vid sidan av den i stort sett samtida showen i Coca Cola Arena (Tevin Farmer vs Mickey Bey) på lördagen. Badous kamp var den formellt väsentliga kampen på den nu lite rumphuggna showen, den gick som planerat i cruiservikt, men den blev aldrig någon match för hävderna. Jack träffade med en vänsterkrok, som avgjorde alltihop på 46 sekunder av rond 1 – och det var det. Den andra riktiga kampen gick belgiskan Delfine Persoon (47-3/19 KO) som besegrade fransyskan Elhem Mekhaled (15-1/3 KO) på poäng över 10 ronder (10 x 2) om vakanta WBC/Silver-titeln i super feather/lätt lättvikt. Den så kallade huvudmatchen gick Floyd Mayweather som en 8 ronders exhibition/uppvisning mot ”Dangerous” Don Moore. Också MMA-legenden Anderson Silva gick en uppvisningsmatch.

David Loy (10-3/4 KO) boxade på lördagskvällen i Pabellon Municipal i Cullera i Spanien och mötte där Fran Verdeguer (2-3) över 6 ronder i cruiservikt och tycktes boxa sig till en hyggligt klar poängseger, där han själv uppfattade sig som segrare med marginal, men vid domslutet delade sig domarna i 2-1 i röster till Verdeguers fördel. Spanjoren vann och svenskgänget såg tämligen förvånat på. Men så är nu ofta nog spelet på tuff bortaplan. Detta blev nu bohuslänningens andra raka förlust. Då förra förlusten var lika tveksam, blir det ett surt äpple att inta.
Huvudmatchen i arenan gällde EU-titeln (EBU) i super feather/lätt lättvikt mellan spanjoren Juan Felix Gomez (12-0/2 KO) och fransmannen Anthony Riviere (10-4-1/2 KO), där den south paw-boxande Gomez kunde jobba hem en klar poängseger, understruken av en golvning i sista ronden (118-109 x 2, 120-107).