CANELO VS GGG III 17/9

maj 25, 2022
boXning


Canelo Alvarez har nu kommit ut med ett uttalande som tämligen klart indikerar två saker: han kommer tillbaka till ringen för nästa jättematch den 17 september, och det kommer att bli det länge omtalade tredje mötet mot Gennadiy ”GGG” Golovkin som gäller.
Det har sagts nu en tid att det skulle bli en omedelbar returkamp mot Dmitry Bivol i ett andra försök på VM-titeln i lätt tungvikt – en direkt revansch för det knappa nederlaget senast (7/5) – och att det skulle vara den stora fighten vid hans planerade septemberkamp, sannolikt i Las Vegas, men nu kom hans uttalande igår som en kontring på det. ”Vi har redan det avtalet” /Matchroom/ ”så det är bara att fullfölja vad vi har påbörjat”, sa han vid pressmötet i Mexico. ”Jag anser att dessa två matcher är de största boxningsmatcher som går att göra idag, denna match med Golovkin och returmatchen mot Bivol. Olyckligtvis förlorade vi senast, men det betyder inte att jag inte ska försöka igen. Det viktigaste är ihärdighet – och jag ska försöka igen.” ”Men vad som är helt klart är att vi kommer tillbaka i september och att det torde bli mot Golovkin. Det kommer att tillkännages formellt inom någon av de närmaste dagarna, men så blir det.”
Hans match 17/9 kommer då sannolikt att handla om ett försvar av samtliga hans bälten – WBC, WBA, IBF, WBO – i supermellanvikt mot den regerande VM-kungen i mellanvikt, och att GGG således kommer upp en viktklass för detta supermöte # III.