TANK SLOG UT ROLLY, LARA STOPPADE SPIKE

maj 29, 2022
boXning

Vid nattens boxningar i Barclay´s Center i Brooklyn, New York uteblev den utlovade förstaronds-knockouten men det blev ändå ordentligt med ”fyrverkeri” mellan de två heta rivalerna Gervonta ”Tank” Davis (27-0/25 KO) och Rolando ”Rolly” Romero (14-1/12 KO). Den senare hade ju gång på gång lovat att det inte skulle bli mer än en rond – detta är som bekant Anthony Yigits baneman vid senaste titelkampen i USA – och han gjorde ett gott försök att ta ut sin antagonist i slutet av första ronden, med en bra högerträff precis före gonggongen, men det lyckades inte. Istället tog ”Tank” en viss kontroll över fortsättningen, i en taktisk kamp där båda hade bra moment men via mycket lurpassande, tills Davis i sjätte omgången fick läge och sänkte Romero med en vänster. ”Rolly” klarade räkningen, men var ostadig på benen, och ringdomare David Fields valde då att bryta kampen ..! Tid 2:39, TKO 6.
”All right, han var stark och jag kände ett par av hans skott”, sa Davis efteråt, ”men det bara värmde upp mig, och jag tog min tid. Slaget jag tog ut honom med var inte ens så hårt, han sprang rakt in i det!” Romero ville efteråt ha en returkamp: ”Jag avslöjade honom och vann varje rond, tills jag sprang på den där ’skiten’.. jag vill ha honom igen!”
De möttes således om WBA-VM i lättvikt, och Gervonta Davis behöll härmed sitt VM-bälte – han ledde hos två av domarna knappt på poäng vid avgörandet (den tredje hade Romero i ledning).

I den andra titelkampen, om WBA-VM/Reg i mellanvikt möttes Erislandy Lara (29-3-3/17 KO) och irländaren Gary ”Spike” O´Sullivan (31-5/21 KO) kunde den mycket skicklige Lara, kallad ”The American Dream”, bygga en stor poängledning och dominera kampen; han golvade ”Spike” i fjärde och hade honom illa ute i flera följande ronder fram till ringdomare Benjy Esteves bröt kampen på TKO 8, 23 sekunder in på ronden.
”Jag demonstrerade min nya stil”, sa exil-kubanen Lara efteråt, ”han var tuff, men jag är smart och listig; jag väntade ut honom och klippte honom när han anföll. Jag gjorde vad som krävdes för att vinna!”