PATRICIA BERGHULT VS CECILIA BRAEKHUS OM VM 13/8

maj 30, 2022
boXning

Kamran Kabinejad låter meddela att han nu skrivit kontrakt med den kanadensiske storpromotorn Yvon Michel om ett tre-matchers-avtal inkluderandes hans egen WBC-VM-drottning Patricia Berghult (15-0/3 KO) och förra suveräna VM-drottningen i weltervikt Cecilia Braekhus (36-2/9 KO) och IBF-VM-drottningen Marie Eve Dicaire (18-1/1 KO) för en avgörande serie matcher om super welter/lätta mellanviktstiteln för damer.
Det skall gå till så här: i första instans möts Berghult och Braekhus om WBC-VM – där Patricia alltså försvarar sitt bälte mot förra welterviktsmästarinnan – vilket kommer att ske enligt det nu gjorda avtalet i Estadio Pascual Guerrero i Cali i Colombia den 13 augusti. Norska Cecilia är ju född i Cali – blev adopterad till Norge som litet barn – men detta blir nu ändå ett slags andra ”homecoming” för den nu 40-åriga boxningslegenden. Braekhus kommer här tillbaka efter två raka nederlag mot Jessica McCaskill om welterviktstiteln 1920/21 – efter att dessförinnan i tjugofem VM-försvar ha hållit den titeln 2009-20. 28-åriga Patricia vann fullgoda WBC-titeln i super welter i sin tuffa match mot Olivia Belkacem i Jönköping i november i fjol, efter att dessförinnan ha erövrat interimbältet vs Hannah Rankin i november 2019, och länge ha fått kämpa för små pengar. NU blir det äntligen ’riktiga’ pengar inom detta avtal; men samtidigt får alltså Berghult med team dra till Colombia för att kämpa om segern på bortaplan; man reser dit redan första dagarna i augusti.

ANDRA steget i ovan avtal är det att segraren av Berghult-Braekhus sätter sin WBC-VM-titel på spel mot Dicaire och hennes IBF-VM-dito i ett titelenande i Canada i oktober .. och segraren av detta dubbla VM-möte kommer sedan som första försvar få göra upp i december mot förloraren i första kampen.
Så för Patricias del blir det i detta avtal som bäst hela tre matcher på högsta nivå och goda intäkter; i sämsta fall två matcher på god inkomst. Onekligen en riktigt spännande serie.