SISTA PRESSMÖTE KAMBOSOS-HANEY FÖRE FIGHT

jun 03, 2022
boXning

Den synnerligen ’heta’ VM-fighten i lättvikt – med alla bälten på spel och riktiga VM-titeln som slutpunkt – mellan den verklige VM-kungen George Kambosos (20-0/10 KO) och hans WBC-bältes motståndare Devin Haney (27-0/15 KO) nu på söndag i Marvel Stadium i Melbourne, Australien nådde på torsdagen sin mediala/verbala topp med sista pressmötet; efter detta ser de två inte varann förrän vid lördagens invägning och sedan för full fight på söndag. Det har ju ordmässigt varit ”hett” i flera veckor nu, och stigande så under Fight week. Nu kom sista, faktiskt något mer dämpade urladdningen, i belysning av att oddsmakers gjort amerikanen och utmanaren Haney till knapp favorit till segern. Samtidigt säger promotorerna – Lou DiBella arrangerar i samarbete med Bob Arum – att det sannolikt kommer att bli inemot 50.000 åskådare, alltså än fler än först uppgivits. Detta är under alla omständigheter en av Australiens största boxningsmatcher nånsin.
Kambosos: ”Det har varit en lång, tuff resa, men jag är redo nu för söndagen. Alla hårda törnar har gjort mig redo, och jag kommer att chocka världen igen! Så de gör mig till ’underdog’ .. Snyggt! Vi är redo!” ”Jag har gått igenom allt det där, så vad som än kommer på söndag är jag förberedd. Vad som än fordras så tar vi det. Allt tjafs före har ju bara varit på skoj. Jag säger sanningar, det är allt. På söndag kliver vi in där och gör upp, det är det enda som räknas. Jag har visualiserat segern för mig själv, till varje pris. Jag har alltid haft alla mot mig, bara far min och jag har trott, och vi har visat er förr. Jag ser min seger – och tar den till vilket pris som fordras. Jag älskar vara underdog. Det har jag burit i hela min karriär. Men jag är högsta hönset, och jag kommer vara det efter fighten på söndag, också!”
Haney: ”Det här är den största tänkbara scenen, och jag har alltid trott att jag en dag skall vara på den, även om jag inte väntat mig det skulle komma så här snabbt! Men för det är jag tacksam – och nu är det dags!” ”De har verkligen försökt att göra allt för att sabotera för oss, men vad de än säger och tror, så kommer jag att kliva in i den ringen och göra det jag är bäst på, och jag kommer att gå segrande ur detta. En seger skulle sitta så fint, för det vore mot alla odds, för de har försökt ge mig så dåligt utgångsläge som möjligt. Men det kommer bara göra segern så mycket skönare. Jag anser att jag är den klart bättre fightern. Att jag har så mycket mer talang, och det ska jag visa honom söndag. Jag bryr mig inte om betting odds, jag är bara här för seger. Och ska ta med alla bälten hem till USA och till min far. Jag är så mycket bättre!”

Bilden; Kambosos, DiBella, Arum och Haney vid pressmötet.