INOUE KROSSADE DONAIRE..!

jun 07, 2022
boXning

Ibland rusar tiden fram. Medan vi i gamla Svedala tog tid undan för nationaldagsfirande och man i Japan höll sig till sin tradition att arrangera stora tisdags-boxningar så hann vi bara nödtorftigt konstatera att en jättematch i bantamvikt var på uppsegling, nämligen mellan WBA/IBF-kungen och japanska nationalidolen Naoya Inoue (23-0/20 KO) och WBC-VM-kungen Filippinernas Nonito Donaire (42-7/28 KO) nu på tisdagen i Super Arena i Saitama, Japan – ett titelenande av mäktigt format, så små dessa ’hardhitters’ än är.

Dessutom var ju detta en returkamp på deras första mäktiga möte i Ali Trophy-turneringen från 2019 – då avgjort på poäng 12 till Inoues fördel. Och medan vi således gör oss redo påannonsera detta returmöte, så har det med tidsförskjutningens hjälp redan hunnit äga rum ..!
NU anländer nyheterna om att den fruktade punchern Inoue kunde göra processen kort med sin skicklige men numera lätt ”ålderstigne” – han är 39 år – ”Filipino Flash”, för en stund sedan. Naoya landade högern redan i första ronden, i slutsekunderna av denna, och Donaire gick tungt i golvet. Han räddades sedan av gonggongen och tog sig således på ett nödrop till andra ronden, men matchen var i princip avgjord. Han lyckades aldrig riktigt återhämta sig och blev svårt åtgången i andra och på nytt brutalt nedklubbad, och där bröt ringdomare Michael Griffin. Stopp – TKO – på tiden 1:24..! För fenomenet Naoya ”Monster” Inoue återstår nu bara WBO-titeln.
I de två främsta förmatcherna på denna ganska stora tävling vann Naoyas bror Takuma Inoue (16-1/3 KO) på poäng 12 över Gakuya Furuhashi (28-9/16 KO) om WBO/Asia Pacific-titeln i super bantam/lätt fjädervikt med mycket klara siffror (119-109, 120-108 x 2); och Andy Hiraoka (20-15 KO) som om WB/A-P och japanska titeln i lätt weltervikt över 10 ronder besegrade Shun Akiwa (7-4-1/5 KO) på poäng.