”DDD” NY WBA/REG CHAMP; MUNGUIA, BERLANGA VANN..

jun 12, 2022
boXning

 

Daniel ”DDD” Dubois (18-1/17 KO) bevisade eftertryckligt inatt i Casino Jai Alai i Miami, Florida att han tillhör absoluta toppskiktet av världens tungviktare av idag, då han imponerande gjorde processen kort med regerande WBA/regular ”VM”-kungen Trevor Bryan (22-1/15 KO) på KO i fjärde ronden. Bryan är ju Don Kings man och de två var ganska stora i orden före kamp, medan blott 24-årige britten Dubois höll en betydligt lägre profil, men ändå lugnt och sakligt deklarerade att han var i USA för att göra ett jobb. Och som han gjorde det. Redan efter inledningsronderna hade han kommandot och Bryan sökte strax undvika få stryk men klarade inte komma undan DDD:s mycket rappa slag. I fjärde ronden, efter att ha skakat ’mästaren’ med en bra höger, landade han precist en vänsterkrok som fällde Bryan rak lång på mage… varifrån amerikanen försökte komma upp men hann inte i tid, uträknad på 1:58 av ronden!

 

Efteråt sa Dubois: ”Jag är bara så glad och stolt över att vi har gjort det .. det enda jag ville höra var ’..och ny mästare’, och det är jag nu! Han retade upp mig, och trots en inte helt bra camp före fight så tog vi oss igenom och jag var verkligen ’på’ för att testa hans haka .. jag var i den här ringen för ett destruktionsjobb, och jag gjorde det!”

Vid lördagsnattens övriga två stora boxningsshower på andra sidan, ”over there”, kom favoriterna ut som segrare. I Honda Center i Anaheim, Kalifornien sänkte alltjämt obesegrade, förre VM-kungen, Jaime Munguia (40-0/32 KO) sin brittiske antagonist Jimmy ”Kilrain” Kelly (26-3/10 KO) tre gånger i femte ronden, vilket tvingade fram ett automatiskt stopp – i Kalifornien blir det ”KO” oavsett brutet med Kelly på benen – och tog sin fenomenala record till ’40 raka’ ..! Munguia är på jakt efter VM i mellanvikt, men gick här upp i supermellan. Övertygande.
I främsta support vann här Oscar Duarte (22-1-1/18 KO) på KO 8 (eg stopp/stående, ingen nedslagning) över Mark Bernaldez (23-6/17 KO) i super light/lätt weltervikt; och Yokasta Valle (25-2/9 KO) från Costa Rica besegrade USA:s Lorraine Villalobos (5-4/3 KO) på poäng 10 (10 x 2) om damernas IBF-VM-titel i minimumvikt.

OCH i Hulu Theater i Madison Square Garden, New York fick KO-favoriten Edgar Barlanga (20-0/16 KO) för fjärde gången i rad gå tiden ut, men vann å andra sidan tämligen klart (99-91 x 2, 98-92) på poäng över förre dubble VM-utmanaren Alexis Angulo (27-3/23 KO) i en 10-rondare i supermellanvikt. ”The Chosen One” Berlanga är allt närmare ett reellt VM-kval.
I främsta support här besegrade Lebron Lebron, dvs Henry Lebron (16-0/10 KO) vann på poäng 8 över Luis Lebron (18-4-1/11 KO), där den senare befarats ha brutit käken, i en match om vakanta WBO/Latino-bältet i super feather/lätt lättvikt.