FIGHT WEEK FÖR BETERBIEV-SMITH.. AVILA .. HUNI..

jun 14, 2022
boXning

Denna Fight week har en mega-tung kamp som topp, och det är det med stor förväntan emotsedda mötet och titelenandet i lätt tungvikt mellan WBC & IBF-VM-kungen Artur Beterbiev (17-0/17 KO) och WBO-VM-kungen Joe Smith Jr (28-3/22 KO) i Hulu Theater i Madison Square Garden i New York nu kommande lördag natt. Det är en synnerligen färgstark fight mellan två av boxningsbranschens tuffaste boxare – det ryska KO-fenomenet baserad i Montreal, Canada versus den ruggige hårdingen från Long Island, New York – den fruktade ”Kung Artur” (’ruskig’ redan som amatör, EM-segrare & VM-medaljör, dubbel olympisk deltagare/mannen som röjde undan vår Kennedy Katende i Peking-OS ’08), som nu gör sin sjunde VM-fight sedan han erövrade IBF-VM i november ’17 .. och adderade WBC-kronan i oktober ’19 och aldrig förlorat en proffsmatch .. och aldrig behövt gå tiden ut .. mot den enkle men ack så hårde och faktiskt slipade sluggern och arbetargrabben, ”Hederlige Joe”, som från en hyggligt stark men inte internationell amatörkarriär tagit den långa, hårda vägen till VM-toppen, grabben som gjorde slut på legenden Bernard Hopkins, som nu gör sin fjärde VM-kamp efter att i andra VM-försöket vunnit WBO-bältet i april 2021. Det är ingen som tror – trots att det inte kommer att bjudas på skryt och ’trashtalk’ upp till fight – att detta kommer att gå tiden ut. De kliver båda två in i ringen på lördag för att rakt av, hederligt och utan krusiduller, göra upp om VM .. och ’ta ut’ den andre ur gamet ..!

’Semi’ på denna Top Rank-show i MSG är en utmärkt 10-rondare i fjädervikt mellan Abraham ”El Super” Nova (21-0/15 KO) och nya esset, dubbla OS-ettan (’12 & ’16) från Cuba Robeisy Ramirez (9-1/5 KO).

I en i övrigt, relativt sett, tamare vecka, har vi dock även på fredag natt en VM-fight, nämligen från Estadio Adolfo Lopez i Reynosa, Mexico bantamviktsmötet om WBC-VM för damer med ”La Cobrita”  Yuliahn Luna Avila (23-3-1/4 KO) i försvar av bältet mot Jessica ”La Magnifica” Gonzalez (8-5-2/1 KO) – det är en returkamp; de möttes för åtta år sedan och då vann Gonzalez på poäng 10, men det är först nu hon fått läge för ett titelmöte; det är dock hennes andra VM-chans. Det är Avilas andra försvar av den här titeln; hon har tidigare em kort tid hållit IBF-VM i super bantam/lätt fjädervikt.

OCH redan på onsdag är det en tämligen stark show i Nissan Arena i Nathan, Australien där i en uppmärksammad tungviktsfight svenskbesläktade 23-årige australiensiske mästaren Justis Huni (5-0/4 KO) möter ännu bamsigare jätten Joseph Goodall (8-0-1/7 KO) om vakanta IBF/Pan Pacific & WBO/Orintal-titlarna. Här blev det rubriker i veckan som gick efter att Hunis hus (ingen var turligt nog hemma) besköts från gatan. Lite ’skärrad’ men bestämd lät Huni meddela att det inte påverkade honom – fighten skulle fortsatt gå. På samma show möts Andrei Mikhailovich (17-0/10 KO) och Venezuelas Ernesto Espana (32-3-1/27 KO) om dito IBF/Pan Pacific titeln i mellanvikt.