FURY VARSLAR OM NYA MATCHER! CARLOS ORTZ DÖD.

jun 15, 2022
boXning

Världsmästaren i tungviktsboxning Tyson Fury (erkänd som ’linjär’ Champion/WBC-kung) – mannen som eftertryckligen påannonserade sin abdikation efter VM-triumfen i april över Dillian Whyte .. ”och tro mig, jag kommer aldrig ångra detta beslut; jag har lovat min fru” – framträdde igår hos Dev Sahni på UniBet Lowdown poden i en digital konferens med promotor Frank Warren och meddelade att han och Warren planerar för framtida VM-fighter! Detta var ju nu egentligen ingen större överraskning – det är flera experter som över en månads tid till och från sagt att de inte tror det minsta på Furys abdikation (och han har heller inget faktiskt gjort för att formellt avgå), och Warren fyllde i att han och ”The Gypsy King” ”talar om flera olika scenarier. Det kommer bli något av detta. Vi kommer tillkännage vad inom kort!”
WBA/IBF/WBO/IBO-VM-kungen Oleksandr Usyk skall ju enligt avtal och plan försvara sina VM-titlar i retur mot förre VM-kungen Anthony ”AJ” Joshua den 23/7 i ett Matchroom/DAZN-arrangemang, som ännu inte hundra procent placerats .. trots påstådda avtal i hamn med Saudi-Arabien .. och nu dessutom rykten om försening, pga Usyks möjligheter att kunna toppa träningen (Ukraina-kriget etc). Det är ju mer eller mindre självklart att en verklig ”showdown” måste till – och har ju länge varit på ’g’ – mellan segraren där och Fury om den absoluta och obestridda VM-titeln.

VI möts också av den ledsamma rapporten från USA att lättvikts-legendaren och Hall of Fame-fightern Carlos Ortiz har gått bort, i en ålder av 85 år. Han avled för två dagar sedan i sin hemstad New York. Carlos härstammade från Puerto Rico och gjorde en omfattande karriär från 1955-72 och höll VM-titlar i två viktklasser, men det är givetvis som lättviktskung han gått till de stora i boxnings-historien. Han kom som grabb till New York och blev en av världsstadens stora stjärnor. Men han vann faktiskt VM i lätt weltervikt före han gick ner till den klassiska lättvikten, höll titeln på 63,5 kg från 1959-60 med klassiska möten versus Kenny Lane och Duilio Loi om det bältet, men ”jätte” blir han inte förrän han 1960 detroniserar legenden ”Ol´Bones” Joe Brown om lättvikts-VM – en titel han sedan försvarar fem gånger fram till förlusten mot Ismael Laguna 1965. Året därpå tar han tillbaka titeln från Laguna, och nu försvarar han den sex gånger fram till förlusten mot Carlos Teo Cruz 1968. Detta var på den tiden då det ännu fanns en verklig världsmästare/viktklass. Totalt gjorde han 69 proffsmatcher (record: 61-7-1/30 KO) och han räknas som en av de stora lättviktskungarna. R I P Champ.