BETERBIEV & SMITH INVÄGDA OK – ARTUR KLAR FAVORIT!

jun 18, 2022
boXning

Båda de fruktade KO-favoriterna och mästarna vägde igår kväll in helt okej inför nattens drabbning i Hulu Theater i Madison Square Garden i New York, USA. Numera kanadensaren, f d tjetjen och ryss, WBC & IBF-VM-kungen Artur Beterbiev vägde in på ”guld”, exakt på viktgränsen 79,4 kg, medan New Yorks/Long Islands egen Joe ”The Common Man” Smith Jr vägde in något lättare på 79,2 kg .. inför deras titelenande av bältena i lätt tungvikt.

Oddsmakers har gjort Artur Beterbiev till en klar favorit, 8:1, men som samtliga experter varnar för är Smith en s k ”live underdog”, en potentiellt farlig man som kan sätta oddsen på ända. De två snackar inte mycket, det är två herrar helt ute för att göra upp i ringen, utan ’trashtalk’ i förväg. Vid sista pressmötet yttrade de sig dock.

Beterbiev: ”Detta är en mycket betydelsefull fight för mig. Vad gäller platsen, arenan, så spelar det ingen roll. Jag koncentrerar mig på min motståndare, inte var vi är. Och mina coacher säger jag är i bättre form nu än för två år sedan, och då är jag farlig.”

Smith Jr: ”Det här är en enorm möjlighet för mig. Beterbiev är ett jättenamn i boxningen. Alla vet hur bra han är, och han har två bälten, men jag vill ha de där bältena! Jag tror det kommer att bli en stor fight. Ni har två punchers mot varann. Jag vill bara kliv in där och gå loss på honom!”