FIGHT WEEK FÖR DUBOIS VS JOSHUA

sep 18, 2024
boXning
Det är Fight week för en av årets stora tungviktskamper, då nu på lördag i väldiga Wembley Stadium i London IBF/Interim-VM-kungen Daniel ”Dynamite” Dubois (21-2/20 KO) försvarar sitt bälte mot heta lokalrivalen och förra VM-kungen Anthony ”AJ” Joshua (28-3/25 KO) inför vad som väntas bli en rekordstor publik på upp emot 100.000 åskådare! 
Dubois vann IBF:s Interimtitel i tungvikt, då han den 1/6 i år i den ena huvudkampen – den andra var Deontay Wilder vs Zhilei Zhang – mötte fruktade Filip Hrgovic, och på det mest imponerande vis vann på TKO 8. Redan då talades det om ett internt möte mellan honom och den idag åter främsta utmanaren i tungvikten, AJ, som ju senast, i mars, slog ut Francis Ngannou och dessförinnan stoppade Otto Wallin i december förra året. Denna uppgörelse, nu på lördag, väntas bli en ruggig batalj mellan två av branschens hårdaste punchers. Det är ju egentligen två mycket välartade och gentlemannalika herrar, men när de möttes i DAZN TV-studio häromdagen, tillsammans med sina respektive promotorer Frank Warren och Eddie Hearn, där de två sistnämnda herrarna länge stod för det mesta snacket, så tände det likväl till i slutpratet och mer eller mindre på ett missförstånd om vem som var respektlös mot den andre reste sig bestarna plötsligt upp – 198 cm, 115 kg AJ & 196 cm, 110 kg Dubois – och höll på att hamna i handgemäng..! Warren och Hearn höll dem tillbaka och ett flertal ’security’ rusade in och förhindrade slagsmål. De backade till sist undan, men med kolsvarta blickar som varslade om het, ond ovilja. Därvid följer nu veckans sista pressmöte, sista träning i offentlighet, fredagens invägning .. öga mot öga. Och så lördagens urladdning! Matchen går att följa över DAZN, men där måste man punga ut med en P-P-V-avgift för att kunna hänga med in i dramat.
  
Den riktiga VM-kungen i tungvikt är givetvis Oleksandr Usyk, den suveräne världsmästaren i klassen (WBC, IBF, WBO, IBO-VM), odiskutabel #1 på jordklotet efter sin utmärkta triumf över Tyson Fury i Riyadh, Saudi-Arabien i maj. Han är nu bokad för en retur vs Fury, satt åter igen till Kingdom Arena i Riyadh den 21/12 2024 .. men nästa utmanare för segraren där, om verkliga VM,  torde vara segraren i lördagens match.