ABRAHAM BESEGRADE NIELSEN PÅ POÄNG; & NATTENS EM-MATCHER

apr 29, 2018
boXning

Förre VM-kungen i mellanvikt och supermellanvikt ”King” Arthur Abraham (47-6/30 KO) vann inatt i Baden-Arena i Offenburg, Tyskland på poäng över Danmarks Patrick Nielsen (29-3/14 KO) i vad som dock var ett delat domslut. Nielsen öppnade klart bäst och gjorde länge med den bästa match den inte helt konsekvente dansken åstadkommit på flera år .. byggde en klar poängledning över de fyra första ronderna, medan den tyske legendaren jobbade bakom sin dubbelgard och tog det allra mesta av de slag som kom på just garden, men själv gjorde mycket lite framåt. Nielsen slog som sagt genomgående i matchen mycket mer än Abraham, men inte mycket var effektiva – och  poänggivande – träffar, och från femte kom ”Kung Arthur” framåt och ’stalkade’ Nielsen under nästan hela återstoden av fighten, där Patrick först flydde bakåt och sedan under matchens avslutande halva i ökande grad började låsa och rädda sig ur situationer. Abraham vann från femte till åttonde ronderna och jämnade ut, varefter Nielsen dock norpade nionde på aktiv boxning medan tysken tog en mellanrond, men sen kom Abraham allt hårdare, och i en ruffig situation i tionde, där Arthur de facto träffade med ett bra kroppsslag och en touchande krok mot huvudet gick Patrick ner och ringdomare Giu Di Giovanni räknade över honom. Den 10-8-ronden kom väl till pass och sen tog den gamle mästaren även elfte och tolfte ronden var jämn, men då var segern i princip klar. En poängdomare fick till 114-113 till dansken men båda övriga poängdomarna hade 116-111 till Abraham. En ur-sur Nielsen stormade ut ur ringen, men egentligen hade han inte mycket att sura över; han gjorde en riktigt bra fight i halva matchen men inte nog. Abraham, som helt klart ”sjunger på sista versen” gjorde ingen helt övertygande insats men klart nog för seger. Riktigt vad eller vart han skall ta vägen med denna viktoria, gällande WBO/Int. titeln i supermellan, är inte klart. Själv talade han efteråt om ett nytt skott på VM. Så kan det nu bli, men den 38-årige legendaren borde kanske snarare tänka på refrängen.

På förmatchcardet boxade Kai Robin Havnaa (nu 13-0/11 KO) mot tuffe men begränsade Frank Blümle (15-6-2/10 KO) och kom ut i andra, efter en försiktig första rond, jabbade ett antal gånger med vänstern, kollade noga Blümle när den kom till attack och drog en lång direkthöger som träffade klockrent och slog ut tysken – totalt..! KO 2, tid 40 sekunder!  

 

I Bilbao Arena i Spanien gjorde lokala hjälten Kerman Lejarraga (25-0/20 KO) och britten Bradley Skeete (27-2/12 KO) upp om EM-titeln (EBU) i weltervikt. Inför en utsåld arena blev detta prestige-möte inte mer än fem minuter långt. Skeete öppnade all right och försökte på snabba fötter hålla sig undan den spanske punchern, men i öppningen av andra sänkte en högerkrok honom och kort efter tog han ny räkning efter kroppsträffar, kom upp på nytt men sänktes en tredje gång mot kroppen, varvid ringdomare Daniel Van de Wiele stoppade kampen. I samma gala besegrade spanjoren Andoni Gago (19-3-3/6 KO) fransmannen Geoffrey Dos Santos (11-1) på poäng 12 om EU-titeln i fjädervikt i en riktig tå-mot-tå-batalj.  

Det gick även en EM-match i Salle Gayant i Douai i norra Frankrike där Vincent Legrand (27-0/16 KO) poängbesegrade spanjoren Juan Hinostroza (7-9-1/4 KO) med samstämmiga domarröster om det vakanta EBU-bältet i flugvikt.