ABRAHAM KNÄCKTE TAPPER LIHAUG I 8:E

jul 17, 2016
boXning

imageNorges Tim-Robin Lihaug (15-2/8 KO) stod för en tapper och kämpastark insats mot förre VM-kungen Arthur Abraham (45-5/30 KO) i Max Schmelinghalle i Berlin på lördagsnatten men blev till sist övermannad och stoppades i den 8:e ronden av denna WBO International titelfight satt över 12 ronders distans. Lihaug startade utmärkt och plockade de inledande ronderna på flyfotad snabbhet och en stark jabb, medan Abraham fick mycket lite uträttat, men stod dock för de massivare träffarna redan från start. ”King Arthur” kom in i matchen i tredje rondens avslut, då han fick till en bra sekvens som skakade norrmannen något, gjorde sedan en hygglig fjärde rond och tog därefter över med betydligt massivare arbete än tidigare från femte och hade Lihaug i bryderi gång på gång de följande ronderna. 23-åringen från Bergen kämpade dock mycket tappert om än ”outgunned”, tills han rammades med flera tunga slag tidigt i åttonde ronden och gick ner och fick ta en 8-räkning från ringdomare Mikael Hook, som dock lät honom fortsätta, men då fanns inte mer att ge och överväldigad försökte norrmannen komma undan, och i det läget bröt Hook in och stoppade matchen samtidigt som handduken seglade in från chefsekond Thomas Hansvoll. Mikael Höök gjorde ett excellent ringdomarjobb – och ett perfekt stopp! Tiden: 1:09.
Efteråt deklarerade Abraham att han åter siktar mot VM och egentligen struntade i vilken titel det blir frågan om. ”Jag tar den som ställs framför mig”. Lihaug förklarade att han behövde ett år på sig för att nå VM-nivå men att han lärt mycket ur denna erfarenhet: ”jag kommer att växa på det här!”

Arthur Abraham var givetvis Berlingalans största namn och dragplåster, men rent formellt var den andra huvudmatchen nominellt större, uppblåst som ”VM” fast det ju egentligen handlar om kryptiska WBA:s regulära VM-titel – den riktiga, kallad ’super’, hålls av Felix Sturm – mellan Giovanni De Carolis (24-6-1/12 KO) och Tyron Zeuge (18-0-1/10 KO) som utvecklades från en hygglig fight inledningsvis till en ’holmgång’ på slutet och dömdes till sist till ett oavgjort majoritets-domslut (114-114, 113-115, 114-114) varmed ju De Carolis behåller bältet.
Även på damsidan utkämpades en titelfight i Berlin – det var Ramona Kuehne (25-1/10 KO – tysk boxardrottning, WBO-VM i lätt lättvikt – som här gick upp i lättvikt mot Ikram Kerwat (6-1/5 KO) om WBO:s internationella titel .. och efter en tuff inledning helt tog över och stoppade Kerwat i 6:e ronden.