ABRAHAM VS LIHAUG HETTAR TILL!

jul 13, 2016
boXning

imageimageDet är Fight Week för den högintressanta kampen mellan Arthur Abraham (44-5/29 KO) och hans norske motståndare Tim-Robin Lihaug (15-1/8 KO) nu på lördag i Max Schmeling-Halle i Berlin. Det är Abrahams första match efter att markant ha förlorat VM-titeln i supermellanvikt till Gilberto Ramirez i april och han valde alltså att komma tillbaka mot uppåtgående men i sammanhanget orutinerade Lihaug, som på flera håll ifrågasatts som redo för en så stor uppgift.
Norrmännen har emellertid varit ytterst kaxiga och Lihaugs tränare Thomas Hansvoll uttalade sig i förra veckan om att han tyckte det var ledsamt att se hur den gamle mästaren tappat i förmåga och nu bara tycktes boxa för pengarna! Lihaug själv lovade en maximal insats och sa sig redo att ”pensionera Abraham”; det kom omedelbart gensvar från Abraham och hans tränare, legendaren Ulli Wegner, som hävdade kategoriskt att Arthurs framtida mål var att åter erövra VM, och att nu skulle minsann Lihaug få betala räkningen för uppstudsighet .. ”jag kommer inte att spara honom det minsta”/Abraham.
Matchen gäller WBO International-titeln och kampen kan följas på Viaplay Fighting nu på lördag. Igår hölls öppen träning i Berlin med båda boxarna, och med tanke på det massiva intresset hemma i Norge, inte minst i Lihaugs hemstad Bergen så fällde Team Lihaug idag ett ny headline: ”Vi kommer att vinna och på söndag döps Berlin om till ’Nya Bergen’ ..!” Norrmännens brist på respekt tycks nu faktiskt lite irritera tyska teamet. Det hettar till!
Bilderna: Lihaug slår på putorna mot assisterande coach Trevor Ambrose; Arthur Abraham och Ulli Wegner.