ADONIS: ”DET HÄR KAN TA SLUT FORT!”, BADOU: ”JAG SLÅR HONOM!”

maj 16, 2018
boXning

WBC-världsmästaren i lätt tungvikt Adonis Stevenson har just avslutat sitt träningscamp och laddar upp de sista dagarna före lördagens VM-fight mot Sveriges Badou Jack i Toronto – matchen går i Air Canada Center, och det blir Stevensons nionde försvar av VM-titeln. Han summerar läget: ”Badou Jack har vunnit titlar i två viktklasser av en anledning; han är uthållig och har allt som behövs för att lyckas, rör sig bra, flyttar huvudet bra, så jag måste vara beredd på allt. Jag underskattar honom inte. Men varje fight är en stor fight för mig, det är inget annorlunda nu, men han är bara näst i raden som måste röjas undan. Jag letar alltid efter att slå knockout. Jag är redo för 12 ronder men vill helst ha KO. Och kommer Badou aggressivt, så kan det här ta slut fort! Det är bara i ringen folk fattar hur hårt jag slår, och det räcker med en riktig träff, så är det ’lights out’ ..! Men ni får vänta till på lördag för att se hur jag gör det den här gången!”

Badou Jack har just avslutat sitt camp i Mayweather Boxing Club i Las Vegas, där han kört hårt med sin tränare Lou Del Valle i över två månader, packat trunkarna och gett sig av till Toronto för  VM-matchen, och sammanfattar läget: ”Det här har varit den första camp där jag inte haft några skador eller blivit det minsta sjuk; det har definitivt varit ett av de bästa camp, kanske det bästa nånsin, i hela karriären. Vi har kollat på film, hållit strikt diet och fokus på jobbet hela vägen. Adonis är definitivt på papper den tuffaste jag mött, men det betyder inte att han blir den tuffaste på den givna kvällen, på lördag i ringen. Han har mött alla som ställts mot honom och det respekterar jag. Han är förvisso en verkligt bra fighter, men jag är bättre. Alla talar om hans slagkraft, men han är också skicklig överlag och kan allt som behövs. Jag ser verkligen fram emot att tackla honom, och jag slår honom!”