AHLBORG I HAMBURG FÖR #2; WALLIN FAVORIT I USA..

feb 18, 2021
boXning

Vi har två svenska proffsboxare i farten denna kommande weekend – en tredje var på gång i Lucy Wildheart men hennes kamp har ställts in.

Först ut är Marianne Ahlborg (1-0) som boxar på Universums tävling i dess Gym i Hamburg på lördagskvällen, där hon möter Aleksandra Rapaic (0-2) från Serbien över 6 ronder (6 x 2) i super welter/lätt mellanvikt. Hon avreste med sin coach Alex Da Silva igår från Sverige och är nu på plats i Hamburg, där idag nya coronatester utförs – de testade OK före avresa hemifrån – och sista förberedelser görs; i morgon blir det sedvanlig läkar-kontroll och invägning och därefter slussas man på lördag in i arenan för kamp.

Det är en ganska omfattande tävling detta med hela elva matcher på programmet; huvudmatch är en skarp batalj i tungvikt mellan Zhan Kossobutskiy (14-0/13 KO) och Onoriode Ehwarieme (18-1/17 KO) över 12 ronder om vakanta WBA/International Title. ”Der KO-Kasache” kallas den hårdslående kazaken som här ställs mot hårdslående nigerianen ”Godzilla”.

Samtidigt har nu team Wallin, Otto Wallin (21-1-1NC/14 KO) och coach Joey Gamache, avrest till Uncasville, Connecticut för en liknande procedur som i Hamburg inför matchen mot Dominic Breazeale (20-2/18 KO) senare på lördagsnatten (avgörs på söndag morgon svensk tid). Bookmakers har nu gjort Otto till klar favorit i fighten, (-275 för Wallin mot +235 för Breazeale), så det är klart att stora förväntningar knyts till den store svensken inför start.