AHLIN MÖTER TUFFE ERMIN AVDIC I COMEBACKEN 22/4

apr 16, 2017
boXning

 


Oscar Ahlin (13-2/11 KO) kommer äntligen tillbaka till boxningsringen efter skador och uppehåll i Sundsvalls Sporthallen den 22 april – och får då mjuka upp med en (för honom) ’simpel’ 4-rondare – alternativt en 6 x 2 om promotor Nisse Sauerland och adepten kommer överens om den distansen, istället – mot en ganska så tuff bosnier vid namn Ermin Avdic (10-2/7 KO).
Avdic kommer precis som Ahlin från ett nederlag senast – förlust om Bosnien Hercegovina-titeln mot Enid Numanovic – men har dessförinnan en smått imponerande serie segrar varav merparten på KO/TKO .. och är nu högst sugen på att återvända till segerkolumnen. Det senare kan milt sagt sägas om vår ”Golden Boy” Ahlin också – som ju snopet tappade mot Patrick Mendy förra året. Både Oscar och Avdic är naturligtvis inga 4-ronders-boxare, men då den först inplanerade och godkända 8-rondaren mot Bernard Donfack inte kunde genomföras, så blir det med de lite besvärande begränsningar vi dras med i Sverige så att den ersättningsfight detta är tillståndsmässigt måste hållas nere till 4 (alt 6 x 2) ronder. Det allra viktigaste dock är att Ahlin är tillbaka igen!

”Det är härligt att ha Oscar tillbaka igen”, säger Nisse Sauerland, ”Han har en fantastisk potential och kan gå långt i det här gamet, och han är bara i början på en stor resa. Men han måste vara helt skärpt för att besegra Avdic!”

”Jag vet att många skulle valt att möta en lättare motståndare i comeback, men jag vill ha juste motstånd .. och den här killen har många snygga segrar, bra record och kommer för att vinna, men jag ska definitivt visa vem som är äldst!”, säger 27-åringen om sin 24 år gamla motståndare. ”Jag hade helst mött Donfack, det är en revansch jag vill ha, och vi får hoppas att den kan sättas ihop igen i framtiden. Förlusten senast mot Mendy köper jag fortsatt inte riktigt, jag gjorde nog för att vinna där, men så är det ibland i boxning. Nu börjar vi om!”

Ahlins match ingår i förmatch-cardet till Otto Wallin vs Gianluca Mandras om WBA Continental Heavyweight Championship, tillsammans med ett helt gäng vassa svenska proffs i goda fighter: Mikaela Laurén, Hampus Henriksson, Patricia Berghult, Sundsvalls egna Kennedy Katende och Rocco Wadell och svensklicensierade islänningen Gunnar Kolbeinn ”Kolli” Kristinsson.