AJ & RUIZ PÅ PRESSMÖTE I SAUDIARABIEN – LUGNET FÖRE STORMEN

dec 05, 2019
boXning


De två tungviktsbestarna Anthony ”AJ” Joshua och Andy Ruiz Jr träffades på nytt – efter veckors isolering i träningscamp, sedan PR-mötet i Diriyah för två månader sedan – då de strålade samman för onsdagens pressmöte i Diriyah Arena inför lördagens massiva sammandrabbning. Det gick mycket lugnt och städat till, båda gjorde sina uttalanden, preciserade avsikterna att ta hem segern, poserade för fotograferna, men ingen provocerade eller försökte nåt fuffens eller prövade psykologisk krigföring. De hade setts som hastigast vid tisdagens offentliga träning, då de hade varsin tid inför media. Nu var det lite lagom spänt, men inget överdrivet. Som lugnet före stormen,

Ruiz: ”Det har varit ett långt tre månaders träningscamp, men som den 1 juni då jag skrev historia så är det nu avsikten att skriva ’mer’ historia på lördag den 7 december. I övrigt behöver jag inte säga mycket mer .. jag är redo att ’rock and roll’..! Jag förstår att AJ kommer med en ny och annorlunda stridsplan till den här fighten, boxa mig mera från distans. Mitt jobb är att vara beredd på allt och att göra min grej. Det kommer jag att göra, och jag kommer att göra det in till döden om det krävs – det finns ingen chans att jag förlorar mina bälten!”

Joshua: ”Det är intressant att vara på andra sidan bordet .. men jag tog första titeln i min 16:e fight, gick om den riktiga titeln mot Klitschko .. och sen mot Parker, och nu utmanar jag igen. Så det är ju inget nytt. Jag har nu en utmanares psyke. Ända sedan jag återvände från New York (i juni) har jag förberett mig för detta. Så jag ser verkligen fram emot lördagen. Utan fruktan i vare sig hjärta eller ögon; jag är segersäker och jag ska ge er en show! Men det är inte så speciellt – när jag tagit tillbaka mina bälten kommer jag sannolikt att vara lugn och fokuserad. Ruiz är bara ett namn som jag ska besegra på min väg till boxningshistorien!”

 

Foto: Matchroom Boxing