AJ & PULEV PÅ RIKTIGT HET INVÄGNING; SHAKUR STEVENSON JAGAR NY TITEL ..

dec 11, 2020
boXning

Nu på fredagskvällen vägde de båda tungviktsbestarna in i London inför lördagsnattens drabbning. De två äntrade var för sig scenen, först utmanaren Kubrat Pulev, som klev på vågen och noterades för 108,9 kg .. så långt lugnt och städat, varpå han tog på sig den ansiktsmask han bar före vägningen – därefter kom WBA/IBF/WBO-väldsmästaren Anthony ”AJ” Joshua upp på scenen, och redan före han fått av sig kläderna och nått fram till vågen började Pulev hojta och smäda den store britten. Först teg han, men väl invägd på 108,4 kg, medan han ännu stod kvar på vågen började han tjafsa tillbaka, och iförd munskydd tog han i så det åkte på sniskan, medan Pulev for upp i ansiktet på honom och gormade tillbaka. Socialt avstånd .. bah! Stora vakter fick kliva emellan men i en cirkelrörelse halvvägs runt scenen fortsatte de två i ett allt häftigare gräl.

Riktigt vad som sades fångade inte de avståndshållande mikrofonerna upp, men att känslorna nu går höga mellan de två bjässarna råder ingen tvekan om. Det började redan vid pressmötet häromdan, då Pulev rytande ’förklarade’ att världen var i stort behov av en världsmästare som just han – och nu var det bara timmar kvar tills VM-bältena var hans! AJ försökte då ännu hålla en städad ton och replikerade rätt lågmält att VM helt rättmätigt var hans, och att han lärt sig mycket av krisen kring Andy Ruiz-kamperna och att han lärt sig bemästra pressen, att det nu förvisso skulle bli ’hårda’ bud mot Pulev och att de båda skulle ’ge och ta’, men att i grund och botten var detta nu ett ’ordinarie jobb’ han stod inför. Efter urladdningen på invägningen tycks båda ha skruvat upp insatserna betydligt! Det lutar åt en riktig urladdning lördag natt i SSE Arena, Wembley, London!

 

Det är ytterligare ett par betydande matcher senare på lördagsnatten att följa utgången av. Det är dels den obesegrade nya stjärnan Shakur Stevenson (14-0/8 KO) – USA:s enda stora manliga stjärna i OS 2016, silvermedaljör där, och sedan snabbt avancerande proffs i fjädervikten, WBO-VM-kung redan i 13:e proffsmatchen (2019); poängslog Joet Gonzalez .. men har inte kunnat försvara titeln och har nu 23 år gammal vuxit ur viktklassen och går på jakt efter VM i super feather/lätt lättvikt istället – som nu tar sig an högt renommerade Toka Kahn Clary (28-2/19 KO) i ”The Bubble” i MGM Grand i Las Vegas. Det är en skarp fight mellan två hårdslående south paws. Top Rank arrangerar, och även en superb lättviktsfight över dito 10 ronder är på programmet mellan Puerto Ricos Felix Verdejo (27-1/17 KO) och Japans Masayoshi Nakatani (18-1/12 KO).

 

OCH i Mohegan Sun Casino i Uncasville, Connecticut, USA möts Brooklyns Chris Colbert (14-0/5 KO) och Miamis (Panamafödde) Jaime Arboleda (16-1/13 KO) om WBA:s interim-titel i super feather/lätt lättvikt – en intressant jämförelse med Stevenson-TKC ovan – och där är främsta semi en tuff mellanviktsfight över 10 ronder mellan Ronald Ellis (17-1-2/11 KO) och Matvey Korobov (28-3-1/14 KO).

Samtliga dessa fighter läkarkontrolleras och vägs boxarna in senare inatt/svensk tid.