AJ, WALLIN, WILDER, PARKER & CO ANKOMST TILL RIYADH

dec 20, 2023
boXning

Tisdagen kallades i Saudi Arabiens huvudstad Riyad för boxarnas ’Grand Arrival/Stora Ankomst’, vilket snarare var ett tillfälle att presentera hela paraden tungviktare inför kameror och intervjuare (eftersom flera av dem faktiskt anlänt flera dagar tidigare). I en pampigt uppblåst parad presenterades fältet ”nedifrån och upp”: Mark De Mori och Filip Hrgovic, Junior Fa och Frank Sanchez, Agit Kabayel och Arslanbek Makhmudov, Ellis Zorro och Jai Opetaia, Lyndon Arthur och Dmitry Bivol, därefter stoppades promotor Frank Warren in, så Jarrell Miller och Daniel Dubois, Joseph Parker och Deontay Wilder .. och sist Otto Wallin och Anthony Joshua.

Otto kom mycket lugn och avspänd fram till DAZN:s intervju-team och svarade på en mängd frågor under en lång intervju, där han sa på frågan om varför han verkade så säker på sig själv: ”Jag är säker i mig själv, jag har förberett mig utomordentligt väl, jag har ett fantastiskt team bakom mig, en god fight plan, och jag är övertygad om att jag kan vinna detta!” På frågan om hur bra han trodde AJ var idag, svarade han: ”Jag tror inte han är det bästa han har varit; jag tror han numera börjar fundera på hur han ska ta sig ur det, när det hettar till, och jag är här för att göra det hett för honom; men det spelar egentligen ingen roll, jag har tränat och är förberedd på den bästa Joshua som finns, och den mannen skall jag slå på lördag!” Otto var mycket bra under intervjun, och brände av sitt ganska coola leende ett antal gånger och skojade lite under vägs. Det var i sanning en utmanare på plats för att ge sitt yttersta för att skrälla stort.

Scenen ändrades radikalt när Anthony Joshua kom in, och fram till DAZN intervjubord. Butter, tillknäppt och närmast helt ovillig att svara på frågor, gav i sak enstaviga svar, och intervjun blev kort och närmast intetsägande. Har du tänkt dig röja undan Otto Wallin: ”Definitivt.” Hur? ”Ni får se.” Är du i prima form? ”Absolut.”

De odds, som också släpptes igår, inför huvudmatcherna visar Wilder favorit över Parker med 7:1, och de visar Joshua favorit över Wallin med 4:1.

På onsdagskvällen blir det nu officiellt träning – också TV-sänd, live – och på torsdag den stora presskonferensen – TV-sänd, live – och på fredag invägning, givetvis TV-sänd, live. På lördag natt smäller det, med kamperna i den ordning de presenterades ovan, så det dröjer till långt in natten förrän AJ och Otto äntrar ringen sist av alla. DAZN sänder live, Pay-Per-View, för alla intresserade.