ALI BESEGRADE COTTO; VARGAZ, ACOSTA VANN

dec 03, 2017
boXning


Legenden Miguel Cottos (41-6/33 KO) avskedsparty i Madison Square Garden, New York på lördagsnatten inför nästan 13.000 åskådare slutade inte riktigt som han och många fans hoppats – utmanaren Sadam Ali (27-1/14 KO) lyckades knipa en knapp men hyggligt klar seger med eniga domarröster efter 12 tuffa ronder. Den gamle mästaren höll efteråt fast vid att detta likväl var hans sista match, och sa att han ville inte komma med undanflykter men han skadade sin biceps i sjunde ronden vilket hämmade honom en del. Båda startade matchen avvaktande, Ali fick in en bra träff i andra men kunde inte följa upp. Cotto tog tredje men Ali hade en vass fjärde rond, Cotto en skarp träff inne i sjätte, men sen följde ett antal jämna ronder, Ali fick till en bra tionde och Cotto en stark spurt i tolfte. Domarna såg det 115-113 x 2, 116-112 – alla till Ali, som därmed blev ny WBO Jr Middleweight/lätt mellanvikts Champion.
”Jag jobbade hårt för segern, och jag tog min chans och jag förvaltade den. Jag tackar Gud och jag tackar Cotto för chansen – han kunde valt en enklare fight men gjorde inte det. Jag skakade honom några gånger i början, och visste jag måste göra det för annars hade han borrat sig fast. Jag är glad över att tagit den här segern i MSG, i min hemstad!” sade Sadam Ali efteråt.
”Ett stort tack till alla fans, jag är stolt över att kalla MSG mitt andra hem”, sade Miguel Cotto, ”den här sporten har låtit mig ge min familj ett tryggat liv; jag känner mig bra och nu vill jag bara vara lycklig i mitt hem med familjen.”

I den främsta förmatchen i MSG försvarade WBC-VM-kungen Rey Vargas (31-0/22 KO) sin titel mot dito före fight obesegrade Oscar Negrete (nu 17-1/7 KO) med en till sist, och trots cuts över båda ögonbrynen, helt klar poängseger: 119-108 x 2, 120-108. Och i kamp om den vakanta WBO-VM-titeln i Jr Flyweight/lätt flugvikt lyckades Angel ”Tito” Acosta (17-1/17 KO) successivt övermanna Juan ”Pinky” Alejo (25-5-1/15 KO) och till sist stoppa sin man på TKO 10, och erövra VM-bältet. Denna match blev ju plötsligt full VM-kamp, först aviserad som interim/där segraren skulle fått obligatoriskt tjing på nästa VM-skott, men efter att mästaren Kosei Tanaka för en vecka sedan plötsligt avsade sig titeln, för att gå upp en viktklass, så blev detta om VM.