ALLT KLART FÖR SMITH VS HOLZKEN I WBSS SEMI

feb 23, 2018
boXning


Nu på fredagskvällen avslutades de sista preludierna till semifinalen i World Boxing Super Series supermellanvikts-turnering med invägningen i Nürnberg, Tyskland – med live-sändning i TV som brukligt – och båda kämparna kom planenligt till vågen och gick igenom proceduren utan krusiduller. Det har ju blivit lite udda denna gång i och med det mycket sena ersättandet av ursprunglige deltagaren Jürgen Brähmer med reserven Nieky ”The Natural” Holzken. Denne, ex VM-kung i kickboxning och nu BeNeLux-mästare som proffsboxare vägde in på exakt 76 kg .. och direkt efter honom klev WBC Diamond-mästaren Callum ”Mundo” Smith på vågen och vägde exakt lika dant, 76,0 kg!
De gick igenom en ’stare down’, som Holzken avbröt snabbt, poserade för kamerorna och lät sig kort intervjuas. Det var den snabbaste ceremonin hittills i WBSS. I morgon natt smäller det!
Holzken: ”Det gick enkelt och bra – nu är det dags att glänsa! Jag låg ju redan på vikt, som reserv, så det inga problem med vikten. Jag räds inte Smith, men ni får se hur det går i morgon. Njut av showen!”
Smith: ”Det är inga egentliga problem med bytet av motståndare, jag är redo för allt .. och han är bara ännu en i vägen för mig mot att vinna hela turneringen. Kom och se imorgon!”