ANCAJAS SEGER .. MER OM GARCIA, SANTA CRUZ & FRAMPTON .. AJ OCH WLAD, WILDER OCH PARKER

jan 31, 2017
boXning

 

Vi är skyldig en rapport från söndagens VM-fight .. och parar det med lite eftersnack från lördagens showdown .. och kommande VM-fighter i tungvikt.
image

IBF-VM-kungen i lätt bantam (super flyweight) Jerwin ”Pretty Boy” Ancajas (26-1-1/17 KO) försvarade sin titel med framgång i Cotai Arena i Macao, Kina på söndagen, då han övertygande stoppade utmanaren och interim-kungen i klassen Jose Alfredo Rodriguez (35-5/19 KO) efter att klart dominerat hela vägen fram tills mexikanen inte kom ut ur sin ringhörna inför åttonde omgången. Det var den filippinska stjärnans första försvar av titeln.
Främsta förmatch i Macao gick i andra ändan av viktskalan då i tungvikt Carlos Takam (34-3-1/26 KO) slog ut Polens Marcin Rekowski (17-5/14 KO) i fjärde ronden och erövrade IBF:s I-C-bälte.

image

Lördagens stor-gala i Las Vegas lämnade vissa chockvågor: Mikey Garcias grymma KO på Dejan Zlaticanin om WBC-VM i lättvikt – varmed han erövrade sitt tredje VM-bälte; tidigare WBO/fjäder 2013, WBO/lätt lättvikt 2013-14 – har nu deklarerat att han detta år vill ena lättvikten för att sedan gå upp i lätt welter. Den 29-årige KO-artisten (36-0/30 KO) har längden för att kunna göra det.
Huvudpersonerna i Vegas, Leo Santa Cruz och Carl Frampton, som nu boxat helt jämnt i två gånger tolv ronder, med 1-1 som resultat, tycks vara på väg mot ett tredje uppgör; båda hade bara beröm för den andre: Frampton sade ”han förtjänade segern den här gången, boxades smart .. han är skicklig, men jag måste få chansen rätta till detta, och nu får han komma till Belfast nästa gång!” Santa Cruz sade ”jag hoppas mina fans förlåter att jag boxades taktiskt – jag ville egentligen fajtas, men jag måste boxas smart för att slå honom .. och jag kan göra det igen!” Båda fjädervikts-kungarna har nu en förlust vardera i i övrigt perfekta records – det är bäddat för ett tredje avgörande möte.

image

Det rör sig igen i tungviktstoppen .. men inte helt efter planerna. Medan IBF-VM-kungen Anthony Joshua och WBA-ettan, förre obestridde världsmästaren, Wladimir Klitschko tränar som bäst inför en av detta års största boxningsmatcher, den 29/4 i Wembley Arena i London, där man redan tycks sälja slut på 80.000 biljetter .. och man nu beslutat släppa 10.000 biljetter till – varmed ett efterkrigs-rekord i publik för Europa kommer att sättas .. och en av alla tiders största publiksiffror oavsett kommer att nås. Måtte bara ingen bli sjuk eller skadad. Så strular det en del för övriga.

image

WBC-VM-kungen Deontay Wilder, långtidsskadad – och saboterad av att VM-kampen förra året i Moskva ställdes in efter att utmanaren Alexander Povetkin testat positivt – nu äntligen var klar för comeback och med försvar av titeln inplanerat till 25/2 i Legacy Arena i Birmingham, Alabama, USA mot polacken Andrzej Wawrzyk .. så gick den senare och testade positivt i ett dopingtest förra veckan och ströks omedelbart från fighten .. men nu har man fått fram en okej utmanare att ersätta på samma datum och plats i obesegrade Gerald ”El Gallo Negro” Washington (18-0-1/12 KO).

image

Och WBO-VM-kungen Joseph Parker, Nya Zealands boxningsstolthet, har förklarat sig redo för sitt första försvar mot Englands Hughie Fury (20-0/10 KO) – den sjukskrivne förre rättmätige VM-kungen Tyson Furys kusin .. det är ju Tysons bälten alla nu fightas om – om så i England. När, var och hur avgörs av WBO inom blott någon dag.
BILDERNA: Jerwin Ancajas .. Mikey Garcia .. VM-affischen för 29 april .. Deontay Wilder .. Joseph Parker