ANDRE WARD ABDIKERAR ..!

sep 23, 2017
boXning


Fullständigt oväntat kom igår nyheten att Andre Ward abdikerar från sina VM-titlar (WBA/IBF/WBO) i lätt tungvikt; att han avgår obesegrad och lämnar sporten med en record på 32-0/16 KO och detta vid blott 33 års ålder. Eftersom han är den riktiga världsmästaren i viktklassen och håller tre olika bälten skulle detta öppna lätta tungvikten på ’vid gavel’ – med en stor mängd möjligheter för framtiden, inte minst för regerande WBC-kung Adonis Stevenson och WBA:s Regular Champion Badou Jack att nå högsta position. Ingenting har egentligen indikerat att Ward gick med planer på att hänga upp handskarna. Budet kom mycket överraskande, och lämnades via ett meddelande på hans hemsida: ”Jag vill klart deklarera detta – jag lämnar därför att min kropp inte längre klarar de påfrestningar som krävs och därför finns inte längre min drivkraft att fortsätta. Om jag inte kan ge min familj, mitt team och mina fans allt jag förmår, då skall jag inte längre fortsätta boxas.” Nu återstår dock att Ward lämnar in sitt avsked till förbundsorganisationerna. Det torde ske närmast omgående.