Andre Ward boxar i lätt tungvikt på Cotto-Canelo

okt 30, 2015
admin

imageTill sist satt hans namn på ett massivt TV-avtal. Andre Ward återvänder till boxningsringen som semi-boxare till den stora VM-fighten i mellanvikt mellan Miguel Cotto och Saul ”Canelo” Alvarez den 21/11 i MGM Grand Arena i Las Vegas – och han gör det som lätt tungviktare!

Andre ”S.O.G” Ward (28-0/15 KO), ännu en bra bit in på 2013 betraktad av de flesta som världens främsta boxare kilo-för-kilo, men som då försvann från ringen på grund av en långdragen och hårt infekterad kontrakts-strid med sin manager/promotor Dan Goossen. Han var då regerande kung i supermellanvikt (WBC & WBA/”riktig” världsmästare), men han skulle nu låsas upp så att han blev inaktiv i över ett år, från september ’12 till en improviserad comeback i november ’13 – då hade han bara kvar WBA-bältet, och Floyd Mayweather hade tagit över kilo-för-kilo-tronen. Han kom då tillbaka och försvarade utmärkt bra mot Edwin Rodriguez .. och trots att han inte gjort något försvar efter det – det har gått ett år och 11 månader – så har han inte avsatts ..! Däremot har WBA utnämnt en regulär mästare i klassen, under Ward, och det är Fedor Chudinov. Men osäkerheten kring Ward fortsatte – det var bara ett uppehåll i bråket som möjliggjorde Rodriguez-matchen. Till slut trodde man dock att allt skulle kunna lösa sig under våren 2015 .. och så gick Goossen bort (cancer) och till sist bilades tvisten med hans bolag. Ward gjorde comeback i juni ’15, mötte tuffe britten Paul Smith, men dock på catchweight – på 172 pounds/78,2 kg – mitt emellan supermellan och lätt tungvikt .. han vann enkelt, men sen dess har det undrats vart han tänker gå. Blir det en permanent ny-start eller ej? .. är han supermellanviktskung eller ej ..?

Svaret kom delvis igår: genom sin nya promotion-firma Roc Nation Sports skrev han på ett exklusivt ”multi-fight agreement”, alltså för flera matcher – riktigt hur långt och för vad pengar är ännu okänt – med HBO, och nu adderas han omedelbart till Cotto-Canelos mega pay-per-view-evenemang den 21/11 .. och det tillkännagavs att återkomsten blir på fullt ut lätt tungvikt. Idag har preliminärt tillkännagetts att hans motståndare blir den tuffe latino-mästaren Alexander Brand från Colombia (24-1/19 KO). Sannolikt innebär detta steg att hans supermellan-titel till sist blir vakant .. och en hel värld kommer noga följa hur det ser ut när Andre Ward invaderar lätta tungvikten. Vad blir av detta?