ANTHONY JOSHUA VANN PÅ KO ÖVER WHYTE

dec 13, 2015
admin

imageI en riktigt häftig tungviktsdrabbning i O2 Arena i London igår natt inför dryga 20.000 åskådare slog till sist obesegrade Anthony Joshua (nu 15-0/15 KO) ut dito obesegrade Dillian Whyte (nu 16-1/13 KO) i vad som blev en thriller inledningsvis och förblev spännande ända fram tills avgörandet i 7:e ronden. De två är ju heta rivalen sedan amatörtiden, då Whyte vann (2009) över Joshua, men den senare gick sedan om Whyte i karriären och var ju Englands man i OS 2012 – där han lite överraskande erövrade guldmedaljen. Detta var i mångt och mycket upptakten till fighten, där det dock nu handlade om Samväldes-bältet och det vakanta brittiska bältet.
Det blev en ruggig fight, där det inledningsvis gavs och togs och båda var klart skakade i en andra rond, som knappt måhända var Whytes. Joshua hade dock haft honom illa ute redan i första och slog då ett slag efter gonggongen avslutat ronden – varpå pandemonium bröt ut! Ringen stormades av folk medan Whyte försökte ge igen och tuffe ringdomaren Howard John Foster hade ett sjå att hålla dem isär. Under fullt tumult stormade så vakterna in och lyckades rensa ringen på folk i tid för att matchen kunde gå vidare. Tempot sjönk lite i tredje ronden och Joshua kunde nu styra matchen men Whyte var hela tiden farlig – dock byggde nu Anthony upp en poängledning, fram tills han i sjunde ronden – han har aldrig tidigare behövt gå ut till en fjärde rond – fick in en bra höger mot tinningen som kraftigt skakade motståndaren, varpå han följde upp utmed repen med en stenhård press och till slut drog in en ruggig uppercut som fällde Whyte rak lång utmed repen och med ena armen i krok om det nedre repet hängandes helt ”ute” från världen. Foster bröt utan räkning – en de facto ”1 & out”, men han sa inte det – så därför bokförs löjligt nog detta som en TKO. Något det inte alls var. Man blir inte mycket mer knockad Whyte nu blev.
Det var en lysande seger för Anthony Joshua, som alltmer framstår som nästa verkligt stora tungviktare, en blivande VM-kung, men allt nu förtida snack om att Tyson Fury borde vara ’nästa’ är tokigt .. han må vara en suverän talang och han är snart ”framme”, men han visade brister i den här matchen som han inte har råd att exponera mot absoluta världstoppen .. han behöver 1-2 år till innan det är dags. NU slutade allt i ett härligt lyckorus runt honom med mamma och pappa uppe i ringen medan han pryddes med sina erövrade bälten. Det var ett fint slut på ett stort år.

Det fanns två till formella huvudmatcher på cardet: dels Kevin Mitchells (nu 39-4/29 KO) försvar av sin interim-titel (WBA) i lättvikt mot Ismael Barroso (19-0-2/18 KO) – det gick inte alls för britten som kom under tung press från start och den hårdslående venezuelaren kunde avgöra på TKO i 5:e ronden, då Mitchell gick i golvet och därefter räddades av domaren. Chris Eubank Jr (21-1/16 KO) imponerade stort i ett prestigemöte mot Irlands Gary ”Spike O´Sullivan (22-2/15 KO), ett VM-kval i mellanvikt (WBA), där den irländska hörnan gav upp efter 7:e ronden, då Eubank var i solklar ledning och ”Spike” tagit emot en hel del.