ANTHONY YIGIT VANN PÅ TKO 5 ..!

maj 05, 2019
boXning

Anthony Yigit (nu 23-1-1/8 KO) vann övertygande starkt sin andra comebackfight sedan VM-dramat, då han ikväll i Fraport Arena i Frankfurt, Tyskland gjorde processen kort med sin sydamerikanske motståndare Sandro Hernandez (15-8-3/10 KO), som han stoppade på TKO i 5:e ronden. Yigit kom till ringen med sina tre sekonder, Carlos Formento, Joel Grandell och Erik Skoglund iklädd Hammarby-halsduk och med turkiska flaggan omkring sig, och såg suveränt  tränad och väl förberedd ut – han har ju kört mer muskelmassa och ser nu fysiskt något kraftigare och starkare ut – och mötte här en lång smal boxare i Hernandez (från Venezuela men numera baserad i Spanien). Yigit öppnade tämligen försiktigt, tog reda på i rond 1 vad Hernandez hade att komma med, men från andra ronden gick han till massiv attack och ställde motståndaren i bryderi gång på gång under de följande ronderna, och även om detta visade sig vara en ’hal’ man att träffa rent på, så hade inga medel att lösa sitt dilemma än enbart genom att låsa Anthonys högerarm eller gå i full clinch. Yigit försökte omedelbart slita sig loss och fortsätta attackerna och gav under vägs gång Sandro ett öppet cut på vänsterkinden och i femte ronden ett spräckt ögonlock dessutom. Domare Holger Wierman stoppade för åthutningar till Hernandez för låsningarna, tog en poäng av honom i fjärde och var skarp i tonen i femte om att mer kom om han inte skärpte sig, men Sandro var illa ute redan i slutet av fjärde och kom allt mer under press och var på väg i golvet vid flera tillfällen i femte och med trettio sekunder kvar och illa ute kom handduken farandes från ringhörnan och räddade honom från mer stryk.

Wierman bröt där direkt, TKO 5 ..! Det var en skarp seger, som visar att ”Can You Dig It” Yigit är redo för betydligt större uppgifter inom kort.

Detta var förmatch till Leon Bunn (13-0/7 KO) vs Leon Barth (18-3/12 KO) om IBF/Int-titeln i lätt tungvikt, en match som tände till inför gårdagens vägning, lokala rivaler som de är, men fighten i sig dominerades sedan av Bunn, som var bättre i allt, och till sist tvingade fram att ringdomare Timo Haighorst bröt kampen på TKO 9. En av poängdomarna i den fighten var Mikael Höök. I semin till denna vann Abass Baraou (6-0/3 KO) på TKO 5 över förra storstjärnan Ali Funeka (40-11-3/32 KO), den senare med Wally Munteanu i ringhörnan. Super welterviktaren Baraou är på gång att tillsammans med Bunn bli Sauerlands nästa storstjärna. Sara Bormann (11-0/7 KO) vann på poäng 10 över fransyskan Anne Sophie Da Costa (28-5/11 KO) om GBU-titeln i lätt flugvikt. Och i en tidigare förmatch mötte danske tungviktaren Kem Ljungqvist (8-0/5 KO) tjecken Dominik Musil (3-2/2 KO) och vann på poäng 8.