ANTHONY YIGIT VARNAR BARANCHYK: SE UPP!

okt 23, 2018
boXning

Anthony Yigit lägger de sista förberedelserna på plats i New Orleans inför sin uppkommande titelkamp – om vakanta IBF-VM och tillika kvartsfinal i superlight/lätt weltervikt i World Boxing Super Series – nu på lördag (27/10) mot Ivan ”The Beast” Baranchyk i U.N.O Lakefront Arena i New Orleans, USA, och i ett pressutskick under måndagen passade han på att varna sin motståndare för vad som komma skall.

”Jag vet vilken slags fight det här kommer att bli, och det blir inte den match han väntar sig”, säger Yigit i press releasen, ”jag tror många människor, inte minst Baranchyk, kommer att bli förvånade!”

Yigit och hans team är inne på andra veckan i New Orleans efter en lång träningscamp i Las Palmas dessförinnan, och allt har ’fallit på plats’, och den tuffe stockholmaren börjar bli helt redo för kamp.

”Träningen har gått mycket bra. Allt vi jobbat på, alla förberedelser och utveckling har gått bättre än jag kunnat hoppas på. Vi ville komma hit i god tid för att vänja oss vid tidsomställningen och få en känsla av hur det är här, omgivningarna .. vädret, folket. Alla är mycket vänliga och jordnära här i New Orleans. De verkligen älskar boxning. Jag har redan fått många vänner här dessa veckor, och de kommer alla att heja på mig den 27 oktober. Jag kommer att ha en egen liten hejaklack i den här fighten!”

”Jag vet att Baranchyk är en tuff fighter, men jag tror att jag har stilen för att spöa honom. Han kommer framåt i full fart och förlitar sig på att hans styrka skall ge honom segern, men det är inget jag inte sett förut, så det kommer jag hantera.”

Segraren i denna match kommer att ställas mot segraren i sista kvarten i Glasgow (3/11) mellan Josh Taylor (som länge var aktuell som EM-utmanare till Yigit, före båda ställde upp i WBSS och Yigit gav upp EM-titeln) och Ryan Martin, och Anthony har (redan) lite tankar om det mötet.

”Jag har inte sett mycket av Martin, men han kan inte räknas bort. Han är med i World Boxing Super Series av en anledning, och bara de bästa får plats här. Jag skulle dock gissa att Taylor vinner den kvarten, och jag skulle föredra att han gör det, för det är på tiden att vi möts. Jag tror Taylor är en av favoriterna i turneringen och slår jag honom finns inget som hindrar mig att vinna Ali Trophy!”  

Idag hålls sista offentliga träningen i New Orleans Boxing Club med intervjuer med fighters från båda kvartarna – den andra går mellan hemmafavoriten Regis Prograis och Terry Flanagan – och på torsdag är det stort pressmöte på Hilton Riverside, Kabakoff-rummet, och på fredag kommer invägningen ifrån Hilton Riverside, Quaterdeck Room.