ÄNTLIGEN KLART – FURY VS KLITSCHKO ÄR ”ON” IGEN!

sep 07, 2016
boXning

image

Efter en hel serie ”omständigheter” som har äventyrat årets största tungviktsfight – den som skulle ägt rum i juli men då flyttades i tid – mellan den riktige VM-kungen i viktklassen (WBA/WBO/IBO är på spel) Tyson Fury (25-0/18 KO) och mannen han tog titeln ifrån Wladimir Klitschko (64-4/53 KO), en av de hetaste tänkbara returmatcher, är nu jättefighten officiellt och korrekt på gång igen – det blir i Manchester Arena, Manchester, England den 29 oktober!
Matchen fick ju ställas in i juli efter att Fury stukat en vrist riktigt illa, men kort tid efteråt kom media ut med att spår efter dopingmedel funnits i ett blodprov för Fury – det visade sig vara av icke straffbar natur, men mediapåslaget fick Fury att ”spåra ur” och börja kontraktsbråk med Klitschko om att omförhandla avtalet, vilket ledde till att Klitschko gick officiellt ut med att han nu stämde Fury .. och fighten tycktes helt ”förlorad” från verkställighet. Efter nya omgångar vid förhandlings-bordet är man nu dock, äntligen, framme vid överenskommelse. Matchen blir av – som först var tänkt, på samma plats och nu alltså spikad till lördag 29/10. Det är det datum som siktats på en tid.

Alla parter – Hennessy Sports, K2 Promotion, Team Fury, Klitschko Management Group & Frank Warren/BoxNation – uttryckte sig nöjda med uppgörelsen vid en presskonferens under gårdagen.
Peter Fury: ”Vi är lyckliga över att fighten är ’på’ igen och i Manchester Arena, där den hör hemma, och att vi nu kan koncentrera oss på vad det gäller – ännu en ’barnburner/eld i kåken’ match!”
Mick Hennessy: ”Alla har jobbat oförtröttligt och nu är vi här med en match som når ’kokpunkten’ , en högintressant och explosiv fight mellan världens två bästa tungviktare!”
Bernd Bonte, KGM: ”Team Klitschko är nöjda med uppgörelsen, och det är bra att matchen blev kvar i Manchester, och att vi där kan ta tillbaka titlarna!”
Frank Warren: ”Detta är om den RIKTIGA VM-titeln och den överlägset största matchen i Europa i år och det är suveränt att BoxNation blir den TV-kanal som visar detta för världen!”