ÅTERHÄMTAD SKOGLUND REDO FÖR BATALJ!

apr 21, 2016
boXning

image
Efter senaste dagarnas turbulens talar idag Erik Skoglund i lugn och ro med Sauerlands Edward Roff om förberedelser och dagens situation .. om tiden efter ryggskadan och comebacken – och lördagens match om IBO:s vakanta titel i lätt tungvikt mot sydafrikanen Ryno Liebenberg.

”Min träning kunde inte gått bättre, jag har haft bland de tuffaste sparring-pass nånsin och känner mig perfekt efteråt – inte bara fysiskt utan nu även psykiskt!”
Detta är inte pep talk eller psyk-snack utan en allvarlig analys av en ung man som dragits med problem efter den allvarliga ryggskada som förstörde en stor del av 2015 för honom.
”Allvarligt talat så har jag inte varit mig själv i mina två senaste matcher efter comebacken. Jag har tvivlat, jag har varit nervös, jag svettades och inbillade mig alla möjliga skräckscenarion. Nu är dock allt under kontroll. Jag är solid, och jag kan fokusera till hundra procent på min boxning.”
”Jag har fått ihop allt under mina senaste månader och har kunnat ta till mig allt min coach Tommy Antman lärt mig och har utvecklats massor. Liebenberg kan inte ana vad som kommer att drabba honom!”

Skoglund har lämnat IBF/IC-titeln bakom sig. Matchen har istället sanktionerats av IBO för dess International Title. IBO kommer till Stockholm med dess supervisor Andre Van Grootenbruel, men man har sanktionerat ett helsvenskt/nordiskt domarteam för ’dömeriet’, där nu Håkan Sindemark får sitt största uppdrag hittills som ringdomare; poängdomare blir Åke Johansson, Andreas Stenberg och Sverige-baserade islänningen Gudjon Vilhelm.

Den andra titelfighten om WBC:s VM-titel i lätt mellanvikt mellan vår boxardrottning Mikaela Laurén och hennes utmanare Ivana Habazin från Kroatien döms av ett helt internationellt team med ringdomare Jürgen Langos (Tyskland) och poängdomarna Daniel Van de Wiele (Belgien), Freddy Rafn (Danmark) och Esa Lehtosaari (Finland) – supervisor är självaste EBU-presidenten Bob Logist.