ÅTTA DAR TILL ’FIGHT LIFE VI’: CALIC VS TUBARAO …

mar 08, 2019
boXning

Det är en dryg vecka kvar till årets första stora proffsshow på svensk mark, i Tegelbruket i Örebro på lördag den 16/3 där Pezhman Seifkhani går för sin första proffstitel i huvudrollen, men där också ett fint förmatchcard väntar. Örebrobaserade kroaten Marco Calic (8-0/4 KO) möter Clebson Tubarao (3-0-1/2 KO) från Brasilien i främsta ledet av förmatcherna. Den 31-årige Marco från Pula på halvön Istrien vid Adriatiska havet var en av Europas främsta amatörfighters i lätt tungvikt, VM-femma 2013 och med en rutin på långt inemot tvåhundra amatörfighter, när han till sist – efter att precis missat kvalet till OS i Rio – tog klivet över för att innan det var för sent satsa på en proffskarriär, med debut den 24/9 2016 i Maribor, Slovenien på poäng över rutinerade Tomas Kugler. Hans karriär har gått raka spåret sedan dess och är nu uppe i åtta raka vinster varav två har erövrats i Örebro, nu senast vid förra RBO-galan där, då han besegrade mycket tuffe georgiern Beka Mukhulisvili. Nu får han ett helt annorlunda, lite udda, men kanske oväntat farligt motstånd i brassen Tubarao.  

Clebson Alves Dos Santos ”Tubarao” är en 26-årig kampsportare från Sao Paolo, Brasilien, en cruiserviktare som kommer ner till 82 kg för denna fight – men vi kallar den lätt tungvikt likväl – och är lite av en mångsysslare; han har gjort en hyggligt stark karriär som amatörfighter i vanlig boxning, men han har också gjort en omfattande karriär i karate och brasiliansk jiu jitsu och har en tid satsat hårt som professionell MMA-fighter (med några matcher i UFC), med ett starkt följe i Brasilien. Vid sidan om dessa karriärer har han sprängt in proffsmatcher i boxning sedan debuten 2013 på KO över Jose Paolo da Silva, och nu satsar han på just denna del av karriären. Han är obesegrad över de fyra proffsmatcher han har gjort (tre segrar, en oavgjord) där han senast slog ut Jesus Rodriguez i en åtta-rondare. För Tubarao skulle det vara ett klart ’break through’ att besegra Marco Calic nästa lördag.

 

Huvudmatchen på ’FIGHT LIFE VI’ är RBO Heavyweight Title över 8 ronder mellan Pezhman Seifkhani, Örebro, Sweden (9-0/6 KO) och Leandro Rufino, Sao Paolo, Brasilien (6-0-1/5 KO).

Främsta semi är match om vakanta SM-titeln i cruiservikt över 6 ronder mellan Marcus Alberts, Stockholm (6-4/2 KO) och Samo Jangirov, Katrineholm (3-1-1/1 KO).