ATTILA GJORDE STRONG COMEBACK OCH SNYGG SORTI I GBG!

apr 20, 2019
boXning

Attila Levin (35-4/27 KO) gjorde en verkligt strong comeback vid Bulldog Fight Night i Clarion Post Hotel i Göteborg på långfredagsnatten, då han tog sig an Greklands 28 åriga unga lejon Marios Kollias (5-2-1/3 KO) och i en ruggigt tuff fyra-rondare tvangs hämta upp kunskap från sin suveräna erfarenhet för att ta sig ur några härligt råa dueller och metodiskt, skickligt och till sist säkert boxa hem en riktigt skarp poängseger.

Kollias kom för att segra, är en bamse på närmare två meter i längd och använde sina 105 kg mycket effektivt och bra – det här är en man som kan bli farlig för många i Europa – och han gav den väldige, 42 år gamle stockholmaren en riktig batalj, där han framförallt i tredje ronden gav Attila bekymmer och nog faktiskt norpade rondsegern där. Men Attila, faktiskt riktigt hyggligt trimmad på sina 132 kg på 196 cm längd, stod för en mycket snygg upptakt och ett gediget jobb genom de första ronderna, även om det tidigt stod klart att Kollias kunde både boxa och slå hårt. Svensken ’krisade’ momentant i den tredje ronden men hämtade sig snabbt och boxade sig smart in i närkamp, där han kontrollerade greken och genomförde sedan en skicklig och tuff fjärde rond utan att riskera för mycket.

När det var över vann Levin med enhälliga domarröster: 39-37, 40-37, 40-36 – och hyllades ovationsartat i ringen efteråt, där han också intervjuades av ring announcer Paolo Roberto, och då mycket tydligt och klart deklarerade: ”Jag har lidit i åtta år av det där sista nederlaget mot Helenius, som jag egentligen visste jag kunde slå, och jag har de senaste åren, när jag hjälpt till att sparra andra och det gått riktigt bra, tänkt att jag borde komma tillbaka och avsluta min karriär med en bra seger – och nu har jag gjort det, med full kredit till Kollias, han kom för att fightas och var tuff och stark och farlig, och detta var en härlig seger, som jag är tacksam och glad över att kunna ta! Men NU är det färdig-boxat! Detta var min sista mach, det spelar ingen roll vad pengar de erbjuder mig framöver, nu har jag gjort vad jag behövde göra! Jag är klar, det är färdigt, min karriär är över. Definitivt och absolut! Jag tackar för mig, nöjd och glad!”

Det tog en smärre ’evighet’ för bjässen att sedan lämna arenan, hyllad av mängder av människor som ville tacka och ta ett foto. Detta var näst sista fight på det tolv matcher tunga cardet i Posthotellet, inför ett utsålt hus med drygt 900 åskådare och ett fantastiskt tryck i arenan – en utomordentligt väl arrangerad tävling i en utomordentligt bra arena – och faktum är att Attilas fight med Kollias var hela kvällens crescendo och klart bästa match, i visst mått överskuggande den avslutande titelfighten – WBC Scandinavian Title – i muay thai-boxning som vanns av Martin Akhtar över Filip Waldt.

Det var fyra MMA-fighter på programmet, av hög kvalitet, en amatörboxningsfight som starkt boxades hem av Billy ”The Kid” Liljeqvist, Bulldog TC över Majornas John Jeppson Rudell, och en K1-fight med legendaren Jerome Le Banner mot serben Adnan Alic, som gick i däck efter en dryg minut och sedan helt enkelt inte ville mer. Plus de tre proffsboxningsfighter cardet bjöd på, med Levin som huvudnummer.

I första proffsfighten tog Hamza Barka (2-1) hem en riktigt snygg seger över mycket tuffe georgiern TengizUbilava (1-4-2/1 KO) där han använde räckvidd och sin snabba, flyfotade stil till att

dominera på avstånd, medan han låste smart i närkamp .. och vann klart 40-36 rakt över.

I den andra proffsfighten kunde Oliver Flodin (5-1) från en mycket bra inledning dominera fortsättningen mot NodarTskhovrebadze (4-4-2/2 KO) från Georgien, där han

förvisso släppte in den senare i fighten och det blev tuff kamp tiden ut, men Olivers poängseger var aldrig ens i närheten att rubbas, klart 3-0 med 40-36 rakt över! Det enda sorgliga här var egentligen det faktum att matchen tog slut när den borde ha fortsatt i åtminstone två ronder till; detta var aldrig någon 4-rondersmatch, utan skulle avgjorts på en längre distans, men omständigheter tillät ju nu inte detta. Aftonbladets Sportbladet TV sände tävlingen live, där Mikaela Lauren – tillika presenterad från ringen, välbehållen hemma efter sin senaste VM-bravad – hoppade in som expert-bisittare under proffsmatcherna.

Det var som sagt utsålt, festligt och flott, och en riktigt lyckad kampsportgala i Göteborg denna långfredags natt. Promotor Daniel Högström var rättmätigt mycket nöjd med kvällen – och planerar för mer, troligen i november..!