”B-Ware” of the new Champion..!

maj 12, 2014
admin

Nyhetsbild_54_Stiverne_ Arreola_IIBermane ”B-Ware” Stiverne är den nya WBC-världsmästaren i tungvikt. Det blev han tidigt på söndagsmorgonen svensk tid efter ett veritabelt ringkrig med Chis ”Nightmare” Arreola i Galen Center i Los Angeles. Efter att ha legat under på poäng i en ruggigt tuff fight vände han ganska så plötsligt på steken i 6:e ronden och drog ut Arreola med sin förbluffande slagkraft!

 

Chris Arreola (nu 36-4/31 KO) kom in nästan 4 kg lättare (båda vägde nu in på ca108, 5 kg) för denna titelfight än vid deras förra möte (april 2013) och verkade taggad till tänderna. Han tog också kommandot direkt i kampen men blev vasst kontrad i slutet av första ronden, som i stort sett slutade jämn. Från andra ronden var dock Arreola i kommando och överöste Stiverne med slag, då denne positionerade sig märkligt nog vid repen. Den blivande mästaren fick en del stryk och låg under ända upp till femte ronden då mexikan-ättade Arreola tog en ”breather”, en lugnare rond. I sjätte anföll han på nytt, då han helt överraskande träffades högt på tinningen av en ruggig Stiverne-höger .. tog ett par knyckiga steg innan han säckade omkull! Han kom upp fortfarande groggy men deklarerade klart till ringdomare Jack Reiss att han var ”ok”, vilket han dock inte var, och i nästa anfall med Bermane ute för att avgöra fångades han lätt upp och en serie på fem-sex tunga träffar med båda händerna skickade omkull Arreola på nytt. Återigen klarade han, med stor nöd, räkningen, men direkt på ”go” var det uppenbart att det var kört, och Reiss kastade sig emellan och bröt på tiden 2.02 ..!

 

35-årige Bermane Stiverne (record: 24-1-1/21 KO) har haft en lång och märklig resa till VM-titeln. Han är född i Haiti, son till en sömmerska, som mer eller mindre övergiven födde upp 8 döttrar och 5 söner varav Bermane är yngsta grabben. Han kom ganska sent in i boxningen, då han flyttat till Kanada (liksom många andra utfattiga haitier) och inspirerad och påhejad av Lennox Lewis gjorde en stark men kort amatörkarriär. Han vann Tampere-turneringen i Finland 2004 via att besegra Robert Helenius i semi och slå ut David Price i finalen!

Proffskarriären inledde han 2005 och var obesegrad över 12 matcher, då han tappade på TKO mot Demetrius King 2007 – men samtidigt lärde han också känna och inom kort få Don King som manager & promotor – och sedan dess har han aldrig förlorat (dock gått oavgjort mot Charles Davis ’09). Han vann WBC:s International genom satt slå ut Kertson Manswell 2011 och har sedan dess försvarat den titeln mot Ray Austin och Chis Arreola. Han boxar ganska sällan och har bytt boplats en del genom åren .. Las Vegas, tillbaka till Kanada och nu bor han i Miami, Florida och söker amerikanskt medborgarskap (han är kanadensisk medborgare) – OCH han är givetvis den första Haitifödda boxare som vunnit en VM-titel i tungvikt! Hans ringnamn är ”B-Ware” ungefär i betydelsen ”Se Upp” och det är ett gott råd till vem som än väntar framöver – han har en redan färdig-kvalad utmanare i Deontay Wilder och Wladimir Klitschko har klart sagt att han allra helst vill ena alla titlarna /den enda som fattas i hans samling är den här – men vem det än blir, så var varnad .. det varslar Stivernes ruggiga slagkraft om!

 

Jison