BÅDE KLARA & MIKAELA KONTROLLVÄGDA OK

aug 10, 2016
boXning

imageimageMed 30 dagar kvar till den stora drabbningen i Hovet, Stockholm, har båda huvudkontrahenterna om WBC/Silver Welterweight Title & Final Eliminator för VM-titeln i klassen Mikaela Laurén och Klara Svensson genomgått sitt obligatoriska vikt-test med en månad kvar till match. Man får vid detta tillfälle ha en övervikt – jämfört med titelgränsen – på 10%, dvs en maxvikt i dagsläget på högst 73,3 kg.
Mikaela, på träningscamp i London hos CJ Hussein i St Pancras Gym, fick vikten kollad av en representant för BBBC, och klev på vågen på 70,2 kg – och är således på god väg ner till titelnivå. Hon lät också filma proceduren och lägga ut den som extra rapport in till WBC.
Klara Svensson flyttade igår träningscamp från Köpenhamn – där vikten togs under överinseende av en dansk förbundsrepresentant – till Christina Hammers Gym i Dortmund, Tyskland, där nu huvudblocket av förberedelserna fullbordas under Joey Gamache ledning. Hon vägde in på god marginal och inte långt ifrån matchvikt – 68,5 på vågen. Hon skickar en bild från gymet i Tyskland.