BÅDE KLARA OCH CECILIA LADDAR OM

jan 24, 2017
boXning

Klara vs Cecilia (004) 

Den stora VM-fighten måste alltså skjutas upp – med nytt datum satt till 24/2 – exakt om en månad.

Försvarande VM-drottning Cecilia Braekhus fick stopp av sin läkare, Dr David McDonagh, som konstaterade att den norska stjärnan drabbats av den influensaliknande sjukdom som just nu grasserar i Norge – varför matchen helt enkelt måste skjutas upp en tid. Man räknar med att ”The First Lady” skall ta sig igenom sjukdomsförloppet snabbt .. och kunna återuppta träning och nå en ny formtopp i tid. Själv var hon grymt besviken på att behöva ställa in: ”Jag var i mitt livs form när jag drabbades av influensan; detta är det värsta som kan hända en boxare så här nära inpå kamp, men hälsa och säkerhet går självklart först. Nu skall jag vända detta. Så kommer jag tillbaka lika stark.”

 

Direkt efter avlysningen var Klara Svensson mycket besviken och lite irriterad när hon uttalade sig för norska Aftonbladet: ””Jag får utgå från att det är riktigt att hon är sjuk .. men är detta ett försök att få mig ut ur balans, så är det meningslöst. Jag kommer att vara klar när det gäller – hon slipper inte undan!”

Och SVT som satsat stort med gedigna rapporter från båda boxarlägren de senaste dagarna fick på måndagen ett uttalande av Klara, som genljöd från Norge-citatet: ”Jag skall vara mer än redo när det blir dags – hon skall inte komma undan!”