BADOU JACK ERÖVRADE WBC-VM!

apr 25, 2015
admin

Nyhetsbild_292_Fight_Badou_DirrelPå fredagsnatten i UIC Pavilion i Chicago vann Badou Jack sin hittills största seger i boxningsringen – han kom nämligen segrande ut ur WBC-VM-matchen mot Anthony Dirrell med knapp men korrekt och helt tillräcklig marginal! Därmed är han nu WBC Supermiddleweight World Champion!

Badou genomförde en taktiskt skicklig och utomordentligt stark match. Det var en kamp som böljade fram och tillbaka med båda i ledning och hela vägen tämligen jämn. Badou styrde bitvis kampen med sin utmärkta jabb och såg till att hålla sig på lång distans utan att hamna i en ’dog fight’, och när väl poängen räknades samman följde en andlös spänning inför vem som norpat segern. Svensken såg ut att med hygglig marginal förtjäna vinsten, men med Dirrell som försvarande mästare kan man aldrig veta. Badou vann med siffrorna 115-113, 116-112 & 114-114 – alltså ett ’majority decision’..!

Därmed tog alltså Badou över WBC-titeln. Detta var ju tills för två år sedan en enad titel under Andre Wards banér, men då denne suverän hamnade i rättsligt bråk med Team Goossen och bara gjort en match på så länge och därvid tappat alla bälten utom WBA:s .. IBF-bältet hålls ju nu av Carl Froch och WBO-diton av Artur Abraham.

Efter matchen analyserade Badou sin insats: ”Jag var i en utmärkt form och jag trodde på mig själv. Allt snack från Dirrell och hans team bekymrade mig inte. Inget han gjorde i natt rubbade mig.  Han är en bra boxare, och jag gjorde ingen perfekt match, men jag gjorde nog för att vinna. Jag visste att de inte kunde ta detta ifrån mig. Jag tyckte jag vann klart. Jag har haft en tuff början på karriären, men jag byggde upp mig på nytt med hjälp av mitt team, och jag kom tillbaka! Närmast kan jag tänka mig försvara mot George Groves.” Groves är 1:a utmanare på WBC-listan.

En besviken Dirrell konstaterade kort: ”Han gjorde en verkligt bra match ikväll. Men jag vill ha en returmatch!”