BADOU JACK FÖRSVARADE SNYGGT VM!

sep 13, 2015
admin

imageI MGM Grand Garden i Las Vegas försvarade inatt Badou Jack ”The Ripper” (nu 20-1-1/12 KO) sin WBC-VM-titel mot sin obligatoriska utmanare – han ärvde den uppgiften från förre mästaren Anthony Dirrell – ”Saint” George Groves (nu 21-3/16 KO) från England med ett knappt men klart poängdomslut.
Det blev en tät och jämn och hård fight där den faktiska nyckelronden blev den första, där Badou lyckades dra in en överraskande och mycket snygg överhands höger, närmast en swing, som träffade britten på tinningen och tvingade honom till räkning till ”8”. Det gav svensken en 10-8 ledning på poäng efter inledningsronden. Därefter vann Badou ytterligare några ronder men tappade sedan ett flertal ronder i mittenpartiet, och de två byttes om att vinna avslutningsronderna, varför vi fick ett spännande men ändå inte riktigt oroligt domslut.
Det var en underhållande och bitvis rafflande match, där den dåliga starten för Groves fick honom ur sin rytm och uppenbart osäker, medan Badou höll sig till fightplan och tog hem det taktiska spelet. På ren mängd jobbade sig sedan Groves in i fighten, kämpade och låg i, medan mästaren kom att stå för kvalitet, om än på mindre slagfrekvens. Och han höll fokus matchen igenom och hade delvis bra utdelning på snygga kroppsslag och ett genomgående gediget arbete. Ringdomare Robert Byrd hade inget svårare jobb. De två skötte sig väl i gott tempo och utan låsningar, i en bra match.

Denne skribent hade en tvåpoängsledning vid matchslut till Badou Jack. Poängdomarna kom upp med följande siffror: John McKaie (USA) 114-113 till Groves, Guido Cavalleri (ITA) 116-111 till Jack, Glenn Trowbridge (USA) 115-112 till Jack, varmed den svenske världsmästaren behöll sin VM-titel på ett 2-1 domslut. Men helt rätt så, och riktigt snyggt.
Efteråt var Badou Jack ganska stoisk mitt i segeryran och gav utmanaren ’credit’: ”Groves är en utmärkt fighter, och jag önskar att jag hade klarat att hålla uppe kroppsslagen bättre .. jo, det var skönt att jag fick ner honom i första, men jag släppte honom av kroken, jag skulle ha gjort slut på det där .. framtiden, tja nästa vecka åker jag på semester till Jamaica, men som Champ ska jag bara behålla fokus och hålla mig frisk, och till nästa match skall jag förbättra mig i nästan allt ..!”

Drömmen vore givetvis att kunna få hem Badou Jack till Stockholm och Globen. Groves är en Sauerland-boxare, och det är inte uteslutet att det med tiden plockas fram en returfight .. eller hittas på nåt annat roligt. Vi får vänta och se.