BADOU JACK I VM-KVAL VS BROWNE I JANUARI

dec 18, 2018
boXning

Nu blev det till sist klart, det som ryktats om i några veckors tid, att Badou Jack fått sin nästa fight spikad .. och att det blir mot obesegrade utmanarkollegan Marcus Browne om WBA:s interim-titel, det vill säga WBA:s lite udda sätt att ta fram en obligatorisk utmanare om VM på, det som i ’normala’ fall kallas VM-kvalificering. Just WBA skapar ju istället bältesvarianter med en smärre myriad sekundära mästarutnämningar, där i realiteten inget annat än en kvalifikation inträffar. Men under alla omständigheter är det en match på högsta nivå och segraren kommer att kunna kräva direkt kamp om VM. Matchen är satt till MGM Grand i Las Vegas, Nevada den 19/1 2019.

Badou står nu på en record av (22-1-3/13 KO) och ska här ta itu med sin 27:e proffs-match, vilket är relativt sparsamt boxat under en snart tio-årig karriär och vid 35 års ålder, men han har de senaste dryga tre åren boxat exklusivt på yppersta världsklass-nivå mot enbart stora namn i titel-sammanhang: Anthony Dirrell, George Groves, Lucian Bute, James DeGale, Nathan Cleverly och Adonis Stevenson. Han har boxat klokt och målinriktat och har alla krafter kvar.

Marcus Browne (22-0/16 KO) är en av de nya stjärnorna i klassen, relativt ny i tio-i-topp, men obesegrad över sina 22 professionella starter med en god KO-procent (73%) och med segrar över Gabriel Campillo, Radi Kalajdzic, Thomas Williams Jr och Sean Monaghan som främsta triumfer, men han har aldrig tidigare mött någon på Badous nivå – detta blir ett elddop för den 28-årige south paw-boxaren från Staten Island, New York.