BADOU JACK LÄTTAD ÖVER VIKTEN … INFÖR 19/5

apr 12, 2018
boXning

Förre WBC-VM-kungen i supermellanvikt Badou Jack har intervjuats i Mayweathers gym i Las Vegas, nu under uppbyggnad för kommande VM-fight, av Sky Sports, och uttryckt sin lättnad över att inte längre behöva banta för att klara titelgränsen, numera på jakt efter Adonis Stevensons WBC-bälte i lätt tungvikt – en match som ju är satt till den 19 maj i Bell Centre i Montreal, Canada.

”Jag känner mig så mycket bättre nu och förberedelserna för den här fighten går utmärkt bra”, säger Badou. ”Jag har egentligen legat i träning sedan min senaste fight, så jag är redan nu skarp. Och detta är tveklöst min rätta vikt, även om 175 pounds (79,4 kg) inte är en baggis att fixa heller, för jag är en naturligt stor man, men jag är mer komfortabel här och snabbare och starkare än nånsin så det här var alldeles rätt steg i karriären.”
”Detta har varit mitt bästa träningscamp nånsin och jag är över lag lyckligare. Jag kan jobba mer på boxningsbiten utan bekymmer om att pressa ner vikten. Jag har mer energi och kraft bakom slagen, och jag kommer att spöa upp Stevenson. Jag kommer inte att ’play games’ – jag kommer för att slå knockout!”
Jack underskattar inte Stevensons latenta farlighet; han vet mycket väl att den kanadensiska stjärnan är en farlig puncher, men han anser mästaren ha varit väl inaktiv de senaste åren .. och Badou Jack anses av många vara den bästa han måst möta på flera år.
”Stevenson har en avgörande punch och är en rätt skaplig boxare också. Han är inte dum eller enbart en ’power puncher’, och han kommer med allt han har. Det här kommer att bli en fantastisk fight för fansen! Men jag kommer att ta hans bälte och bli VM-kung för tredje gången, och därefter skall jag ena divisionen. Först Stevenson och sen tar jag alla de andra.”