BADOU JACK & LUCIAN BUTE

apr 05, 2016
boXning

image
PR-driven för Badou Jacks WBC-VM-försvar mot förre mästaren Lucian Bute gick igång på allvar i slutet av förra veckan. Då hölls ett större media-möte introducerandes deras stora fight i DC Armory i Washington DC den 30/4. VM-fighten Badou Jack vs Lucian Bute är den ena av två huvudmatcher, där den andra är IBF-VM-fighten James DeGale vs Rogelio Medina. Dessa båda matcher är TV-bolaget Showtimes stora april-avslutning.
Matchens huvudpromotor Floyd Mayweather intog podiet tillsammans med Jack och Bute, och allt sköttes mycket snyggt och propert.
Badou Jack: ”Jag är redo för den här fighten. Bute är en tuff motståndare, mycket tuffare än först utsedde utmanaren Julio Cesar Chavez var, och jag måste ha mitt ’A-game’ för att slå honom. Jag respekterar honom, men han kommer inte att ta mitt bälte. Absolut inte! Butes fight mot DeGale var en av förra årets bästa matcher. Det är därför han är här. Han förlorade men han gjorde bra. Det var en stor fight. Den 30 april blir också en stor fight – och en ny förlust för Bute.”
Lician Bute: ”Detta är en härlig chans att bli världsmästare igen. Jag känner mig fin. Viktigast av allt, jag är frisk och psykologiskt redo att bli mästare igen den 30 april. Jag respekterar Badou Jack, han är en stor mästare, en stor fighter, men jag kommer att bli den nye mästaren, och jag ser fram emot det!”
Floyd Mayweather: ”Den här fighten handlar om att låta de bästa möta varandra. Det är vad Mayweather Promotions handlar om. De bästa och mest spännande matcherna. Jag har sett Bute många gånger och han är en 100%-ig fighter, ger alltid sitt bästa. Jag berömmer Badou Jack för det sätt han för sig på. Han är en sann gentleman och det är vad den här sporten behöver. Han kommer att göra sig ett stort namn i sporten länge framöver.”

.