BADOU JACK OCH JAMES DEGALE NÄRA AVGÖRANDET

jan 04, 2017
boXning

img_2135Det drar ihop sig till år 2017 års första verkligt stora boxningsdrabbning, titel-enandet mellan WBC-kungen Badou Jack från Stockholm & Las Vegas (20-1-2/12 KO) och IBF-kungen James DeGale från London (23-1/14 KO) med bådas titlar på spel men än mer vem som är #1 i vikt-klassen supermellanvikt – vem som är riktig världsmästare – om tio dagar i Barclays Center i Brooklyn, New York. Bilden ovan är från när de möttes utanför arenan för PR-kickoff för en tid sedan.
Nu är det inte långt kvar till avgörandet, och nu har båda avverkat en gedigen träningsperiod och snart gjort alla förberedelser. Efter en precamp har Badou trappat upp hårdträningen under åtta veckor och kört hårt i gymet i Las Vegas. ”Som vanligt”, har den lågmälde svensken sagt till media, ”men med den skillnaden att jag ju nu måst förbereda mig för en ’south paw’”. Han har därför sparrat med bl a förre VM-kungen Chad Dawson för att hitta rätt ingång till sin lurige motståndare. Nu är han klar med de tunga förberedelserna, nu ska bara det sista fintrimmas och kroppen tas ner till matchvikt. När han började hårdköret låg han åtta kilo över matchvikt men har planenligt tagit sig ner till de sista dryga kilona att reducera. På torsdag är det öppen träning för media i Vegas – sen packar han trunken för att ge sig av till New York och avrunda i matchstaden.
James DeGale som ju har en image av att vara lite av en ’road warrior’ – detta är engelsmannens fjärde raka stor-fight i Nord-Amerika och det bryr honom inte, han säger sig gilla bortaplan – gjorde sin huvudträning hemma i London, slet sig igenom hårdköret, firade jul måttligt med familjen innan han de 30/12 packade trunken och reste över till USA. Han ligger nu på camp i klassiska 5th Street Gym i Miami, där han kommer att bli kvar till Fight Week, då tåget går till New York, för vad som OS-guldmedaljören (Peking ’08 – Badou Jack boxade också där men nådde inte medalj) kallar ”mitt livs största fight”. DeGale har varit något mer ”på” i media än den ganska lågmälda svenska VM-kollegan. ”Jag är övertygad om att jag är världens främsta supermellanviktare, och det kommer jag att bevisa i Barclays Center den 14 januari”, har han sagt när han öppnade campen i Miami, och han har understrukit gång på gång att om än Badou Jack är en bra boxare så kan han aldrig slå James De Gale. Å andra sidan så anser nog Badou Jack detsamma, fast tvärtom.