Badou Jack redo & cool på stormigt pressmöte

apr 24, 2015
admin

Nyhetsbild_289_Badou_vs_DirrellFredagens VM-kombattanter drabbade samman verbalt på pressmöte i Chicago Lakeshore Hotel igår och det hettade till momentant på ett ganska fult sätt, när det väl var Badou Jacks tur att ta till micken. Anthony Dirrells ganska stökiga team började skräna, när Badou tillfrågades om fientlighet mot världsmästaren, och dränkte svenskens ord under fula tillrop som ”throw him to the dog!”  Det hela blev så högljutt att en åskådare fick coola ner läget med lustigheten ”du har väl tagit rabies-sprutor Badou?”

Anthony ”The Dog” Dirrell, försvarande WBC-kung i supermellan, sade: ”Alla vet vad jag har varit tvungen att genomgå och genom att besegra cancer (han var svårt sjuk 2007/red.anm) har jag visat folk att allt är möjligt. Badou Jack är en bra fighter, och detta kommer att bli en ’helluva show’, men jag hoppas att han inte springer som i sina senaste matcher utan stannar och tar reda på vem som verkligen är bäst!”

Badou Jack ”The Ripper” sa i sitt tal: ”Jag har haft ett fantastiskt träningscamp och är mer än redo, inget att klaga på, inga skador. En av mina tidigare tränare (Walter Mohr) gick bort i cancer för ett halvår sedan och jag tillägnar honom denna kamp. Hans (Dirrells) team skäller och gormar och snackar mycket ’trash’ men de kan inte boxa åt honom. Fredag kväll, då är det bara vi två i ringen. Tro mig, han kommer inte att behöva bekymra sig. Jag kommer att leverera allt jag har!”

Kampen är huvudmatch i UIC Pavilion i Chicago och går alltså fredag natt till lördag; den backas upp av en andra, tillika synnerligen intressant VM-kamp, nämligen Daniel Jacobs (28-1/25 KO) vs Caleb Truax (25-1-2/15 KO) om WBA:s reguljära titel i mellanvikt; Dirrells record är 27-0-1/22 KO, Jacks record är 18-1-1/12 KO.