BADOU JACK REDO FÖR PASCAL INFÖR 28/12

dec 14, 2019
boXning


Sveriges största boxarnamn, numera Las Vegas-bon Badou Jack (22-2-3/13 KO) förbereder sig som bäst i sluttampen av ett långt träningsläger för sitt WBA-VM/Regular & WBC/Silver-titelmöte mot Jean Pascal (34-6-1/20 KO) i State Farm Arena i Atlanta, Georgia, USA den 28 december. Häromdagen höll han öppen träning för media i Las Vegas och var på ett utmärkt humör och visade upp god form. Detta är ju den store svenskens första fight sedan han förlorade mot Marcus Browne i januari i år och då tvangs boxa en besvärlig fight med ett jättelikt cut över pannan och blodet strömmande nedför ansiktet. Såret är givetvis sedan länge fullt läkt ut, men ett långt ärr varslar om händelsen.

”Ibland blir du bättre efter en förlust”, säger Badou till Fightnews, ”min första förlust var en ren olycka, och jag lärde mig mycket från den. Förlusten till Marcus Browne var inte den justaste, men det har gjort mig ännu hungrigare. Nu ska jag gå ut där och vinna fighten vad som än fordras .. jag är redo för allt, och jag är 100% fysiskt klar. Cutet var okej redan efter mars, så vi är för länge sedan förbi det. Jag är redo för fight och detta träningsläger har visat det för både mig och teamet. Jag vet att jag fortfarande har mycket kvar att ge. Jag är ung för min ålder!”

Foto: Mayweather Promotions