BADOU JACK VANN ENKELT – SKÅPADE UT McKERNAN!

nov 29, 2020
boXning

Den förre dubble VM-kungen Badou Jack från Las Vegas, ”via Sverige” som han introducerades, stod för den verkliga boxningsinsatsen i megashowen – musikframträdanden, ljusshow, boxnings-matcher .. på väg mot den stora comebacken i uppvisningsform av Mike Tyson och Roy Jones Jr – i Staples Center i Los Angeles; pråligt inredd arena men utan publik (där detta mega-event normalt skulle dragit över 20.000 åskådare), när han utan prut, mycket koncentrerat och skarpt utfört körde rakt över tidigare obesegrade Blake McKernan (13-1/6 KO). Badou (23-3-3/13 KO) vann varenda rond, till och med mycket klart, och tog hem de åtta ronderna helt överlägset på poäng (80-72 x 3). Inte minsta snack om saken!

Han kunde dock inte fälla McKernan, som stretade emot tappert och fick ta mycket stryk på slutet .. läkaren kom till och med in och kollade honom inför sista ronden, men lät även den gå. Blake var rödmosig och tilltufsad efteråt men inte skadad om än hans beryktade ”0:a” rök all världens väg.

Båda boxarna vägde ju in i cruiservikt och Badou har nu antytt att detta kan komma bli hans nya viktklass, speciellt om de nuvarande planerna på att skapa en ny gräns på 86 kg för cruiservikten blir verklighet. Hur som helst är han nu tillbaka med en snygg och distinkt seger!