Badou Jack vs George Croves – en månad kvar

aug 17, 2015
admin

badou grovesVår svenska VM-kung i supermellanvikt (WBC) Badou Jack (19-1-1/12 KO) ligger som bäst i hårdträning i Mayweathers Gym i Las Vegas för sitt första försvar av VM-bältet mot engelsmannen George Groves (21-2/16 KO), som än så länge förbereder sig på hemmaplan i London. Det har så här långt varit ganska försynta rapporter från ”The Rippers” camp, med enbart bud om att allt går som det ska. Från Groves läger kom det i början av juli en notis om att utmanaren var inblandad i en båtolycka med ’The Royal Marines’, som dock slutade lyckligt för hans del. Det har på sistone varit desto mer hype runt Badous boss och den stora VM-galans promotor, ”Money” själv (via sitt bolag   Mayweather Promotions/Leonard Ellerbe, acting promotor) – dvs Floyd Mayweather, som nu skrivit kontrakt med Andre Berto.

Tävlingen går i MGM Grand i Las Vegas den 12/9 och matchen Mayweather (48-0/26 KO) vs Berto (30-3/23 KO) om WBC/WBA-VM i welter är givetvis kvällens största nummer, men Badou Jack vs George Groves är tyngsta uppbackningen, och en tredje titelfight mellan Roman Martinez (29-2-2/17 KO) och flerfaldige tidigare mästaren Orlando Salido (42-13-2/29 KO) om WBO:s lätta lättviktstitel, en retur från i april, ligger nu också på programmet. Det är en massiv TV-kväll naturligtvis med USA Showtime vid rodret – om det hela plockas upp av svensk TV är ännu oklart.

 

Samma kväll har Sauerland proffsgala i Arena Nord i Frederikshavn, där Patrick Nielsen möter Samir Santos Barbosa i huvudmatchen, och där Rudi Markussen gör comeback – det är fullt möjligt i en förlängning att dessa två kan komma drabba samman. På denna show blir det därutöver sex förmatcher.