BADOU JACK VS PASCAL OM WBA/INTERIM 28/12 ..!

okt 26, 2019
boXning


Som en mer eller mindre direkt följd av titelkonferensen vid WBC:s konvent i Cancun kom nu beslutet att WBA:s interim-mästare i lätt tungvikt Jean Pascal (34-6-1/20 KO) skall försvara sin position mot Sveriges Badou Jack (22-2-3/13 KO) den 28 december i State Farm Arena i Georgia, USA. En interim-titel är ju i princip en VM-kval-position, i detta fall för kvalificering till slutgiltigt möte med WBA-världsmästaren Dmitry Bivol.

Badou, som nu hunnit bli 35 år, har inte varit i ringen sedan förlusten mot Marcus Browne i januari, men har under året fortsatt träna och hålla sig i form, men ryktet har velat berätta att han numera skulle vara på väg till cruiservikt. Nu kommer dock en klar bekräftelse att vår världsstjärna satsar på nytt i lätt tungvikt, men har i dagsläget en del kilon att plocka bort.  

Jean Pascal är 36 år gammal och har alltså 41 proffsmatcher i bagaget, höll WBC-VM i lätt tungvikt 2009-11, tappade titeln till legendaren Bernard Hopkins (i dennes comeback), och förlorade sedan i två VM-möten mot Sergey Kovalev och vid ytterligare två försök mot Eleider Alvarez och Dmitry Bivol (den senare om WBA-VM i november ’18) och troddes då vara mer eller mindre ’slut’ i branschen men kom i augusti 2019 tillbaka med en remarkabelt stark seger över Marcus Browne, vilket gav honom interim-status. Pascal och Jack har ”gått runt varann” i flera års tid – men nu brakar de således samman. Spännande.  

Promotorer är TGP promotions i samarbete med Mayweather Promotions.