BADOU JACKS CUT REKORDGREJ PÅ INTERNET!

jan 24, 2019
boXning

Trots nederlaget i lördags mot Marcus Browne har Badou Jacks heroiska fight, med blodet forsande ut ur det otroligt djupa cut han fick mitt i pannan, utan att ge upp och rond efter rond kämpande sig igenom till sista gonggongslaget, gjort honom till veckans största nyhet på internet,

och de blodiga bilderna spridits ut över klotet mer än något annat! Det har berört hela sportvärlden, men när nu Fightnews plockade upp tråden och pratade med honom om detta, så är svaret från Badou på många sätt än mer berörande.

”Jag fightas inte bara för mig själv, utan jag fightas för flyktingbarnen, och jag tänkte på dem. De kommer från krig och har ofta inte ens föräldrar kvar i livet, så vad är en reva på min panna i jämförelse med det? De genomlider nånting mycket värre. Så man måste fightas vidare.”

Halva jordklotet har nu blivit engagerade i Badous ’cut’ och många är oroade för hur det gått för honom efteråt. Han fick föras till sjukhus direkt efter matchen, och där fick han sys både på djupet och ovanpå men närmare hundra stygn! Men Badou är cool med hela grejen.

”Jag känner mig bra nu. Sånt här kan bara hända i en boxningsring, men å andra sidan var det ju bara blod. Cutet störde mig bara för att blodet rann ner i mina ögon så jag fick svårt att se bra, men jag skulle bara fortsätta oavsett. Det här är inte vilken sport som helst, det är boxning. Man måste kämpa sig igenom!”  

Och det gjorde han verkligen. Cutet har kallats för ett av de värsta i boxningshistorien, men det är just Badous coola inställning till eländet som fångat alla. ’Oberörd’ påpekade experterna förvånat, många andra boxare hade bara gett upp. ”Jag skulle bara igenom”, säger Badou, ”som jag gjort i alla mina matcher. Jag tror boxningsfolk vet att detta hade blivit en annan fight utan cut. Men i mina ögon är detta ingen stor skada. Jag fightas för en större sak och dessa flyktingbarn kommer inte ge upp, så jag skulle sannerligen inte göra det heller!”