Badou knockad! Lomachenko förlorade! Chavez och Abraham vann!

mar 03, 2014
admin

Nyhetsbild_12_Badou_Jack

Denna helg har bjudit på massivt med boxning – och en hel del skrällar lite varstans! Svenske Badou Jack (15-0-1/11 KO inför start) ställdes på fredagsnatten mot tuffe Derek Edwards (26-3-1/13 KO) i en 10-rondare i Verona i New York, som skulle kunna bli språngbrädan till stora titel-fighter. Edwards har varit uppe om Nord-Amerikanska titeln mot (nuvarande VM-kungen) Adonis Stevenson och blivit knockad, men han är en farlig puncher och en stark fighter, om än nu på fel sida om 30-årsstrecket (34 år). Matchen blev en katastrof för Badou, som gick på en sniket inprickad överhandshöger tidigt i första ronden, kom upp groggy och fick fortsätta men golvades igen, varpå domaren bröt på tiden 1.01 ..! Tungt – och en besvärlig uppförsbacke väntar.

Världens bästa amatörboxare Vasyl Lomachenko från Ukraina värvades ju i fjol av Bob Arum och lovade att på rekordtid bli ny mästare. Efter en enda snabb debutseger utmanade han nu på lördagen Orlando Salido om dennes WBO-VM-titel i fjädervikt i San Antonio, Texas – ett prestigemöte utan like, då en seger för Lomachenko här skulle innebära världsrekord i snabbt avancemang. Salido gav upp VM-titeln på vågen, då han inte klarade att väga in korrekt. Därmed hamnade man i den märkliga situationen att ukrainaren kunde ta VM vid seger över överviktige Salido. Det gick inte! Efter en rafflande poänghistoria, med Lomachenko länge i underläge men mästrandes en stark spurt stod likväl Salido som segrare med 116-112, 115-113, 113-115 – men minus sin borttappade VM-titel. För Lomachenko blev det dubbel förlust och en tung läxa – det blir helt enkelt att börja om.

En som dock fixade sitt prestigeladdade uppdrag i helgen var Julio Cesar Chavez Jr, i sin returkamp (omtvistad seger förra gången) mot Brian Vera i samma gala som ovan – detta var den reella huvud-matchen – och den här gången var det inget snack om saken. Chavez vann nu klart – och genast   planeras tänkbara matcher mot Gennady Golovkin eller Jean Pascal eller Carl Froch ..!

En som också vann, om än överraskande, var gamle kungen i supermellanvikt Arthur Abraham, som på den stort uppslagna galan i Magdeburg, Tyskland tog revansch på Robert Stieglitz om WBO-VM i går natt. Det var en match han länge såg ut att klart förlora, men 34-årige Arthur bet sig kvar och kunde i sista ronden golva Stieglitz .. och lite märkligt räckte det till ett delat domslut i Sauerland-boxarens favör (114-111, 115-110, 112-113). Märk väl, detta var en gala arrangerad av konkurrenten Steinforth – och efteråt var båda lägren tämligen uppbragda. ”Stöld” skrek Stieglitz-gänget .. ”nejdå, helt rätt” kontrade Abraham/Sauerland. Fortsättning lär följa.

Jison