BANKS BERÄTTAR OM GRANATS TEST I KRONK & SIN SYN PÅ ’BATTLE OF THE VIKING

apr 17, 2018
boXning

Johnathon Banks berättar i ett pressmeddelande från Sauerland om de tuffa sparring-tester han satte Adrian Granat på i Kronk Gym i Detroit under uppbyggnadsfasen till ’Battle of

the Vikings’ mot Otto Wallin i Gärdehov i Sundsvall på lördag den 21 april. Banks tog över som Adrians coach för ett par månader sedan, men de kände varann sedan tidigare, de råkat mötas i London inför sparring med Dillian Whyte och Banks bjöd in svensken till Wladimir Klitschkos träningscamp, där han säger att Granat fortsatte imponera – så när budet om att träna honom inför Sundsvall kom nappade han direkt, och tog över Adrian till Detroit.

”Jag tror Adrian blev närmast lite chockad på väg till gymet”, berättar Banks om första resan till världsberömda Kronk Gym, ”för han såg sig runt hela tiden och undrade vad som hänt med alla hus i omgivningen .. de flesta kåkar utbrända eller helt nedslitna och förstörda. I en del av kvarteren där finns det inte fyra hus värda att bo i, ens. Han såg allt det och tänkte ’wow’, men så är det i Detroit.”

”Folk som kommer därifrån bryr sig inte om hur stor du är. Första gången jag sparrade Wladimir Klitschko brydde jag mig inte var han kom ifrån. Jag ville bara träffa honom så hårt jag kunde. Det var den mentaliteten jag utsatte Adrian för i Kronk. Grabbarna där brydde sig inte smack om var han kom ifrån. Men han klarade testet. Han svarade upp mot kraven. Jag var orolig i en minut, men sen visade han vad han gick för, och det var riktigt imponerande!”

 

Idag är Banks huvudman för Kronk Gym men fortsätter på sin mentor legenden Emanuel Stewards linje och filosofi – Steward var ju mannen bak en lång rad champions, främst Thomas Hearns, Lennox Lewis och Wladimir Klitschko.

”Det handlar inte bara om att vinna, utan hur du vinner”, förklarar Banks, ”att gå för knockout, det var Emanuel Stewards grundtanke. Han ville ha underhållande fighter, ville ha knockouts, och det försöker jag förmedla till mina fighters också. Varför ens gå in i ringen om du bara ska titta på motståndaren och boxa av ronderna. Det ska handla om att slå ut den andre eller tvinga honom ge upp. Ett av de två. Det har jag nu drillat in i Adrian. Om han slår ut den andre så har han gjort sitt jobb. Om den andre vinner på KO så har han i sin tur gjort sitt jobb. Det är den här sporten!”

 

Banks tror att denna ’Swedish Showdown’, kallad ”Battle of the Vikings”, kommer att bli en ’viljornas kamp’ där segraren blir den som ”vill segra över allt annat”.

”Det kommer att bli en mäktig fight. Adrians motståndare Otto Wallin är en annan toppboxare från Sverige. Faktiskt en av de bästa som kommit från Skandinavien. Och jag har den största respekt för hans coach Joey Gamache. Detta blir inte bara en vikingabatalj utan en viljornas kamp och den med den hetaste viljan vinner, för båda är i yppersta form, båda mycket väl förberedda, så den som verkligen vill ha det mest av allt vinner!”