BELLEW STOPPADE HAYE IGEN, RODRIGUEZ BAMTAM-CHAMP!

maj 06, 2018
boXning

I en åter mycket spännande och högdramatisk tungviktsfight gjorde förre cruiserviktskungen Tony Bellew (30-2-1/20 KO) om bedriften från förra året att i den beryktade returen i O2 Arena i London på lördagsnatten än en gång stoppa förre WBA-kungen David Haye (28-4/26 KO) i en verklig thriller ..!

Det har varit intensivt mellan de två tunga rivalerna och snudd på ’överslag’ momentant inför fighten, men ändå har dessa två helt uppenbart en mycket stor respekt för varandras slagkraft och kapacitet. Det hindrade dock inte det minsta att de gick till verket för att bokstavligen slå ut varann, väl i ringen face-mot-face! Haye startade klart bäst och kontrollerade med en då rapp och fin boxning de två första ronderna, men plötsligt tog Bellew kommandot en bit in i tredje och gick till våldsamt attack och träffade med krokar i ett trängt läge vid repen varvid Haye gick ner, klart illa ute, och fällde honom strax igen, varvid den forna superstjärnan dock räddades av gonggongen! David försökte tappert ta sig tillbaka i fjärde men kom under ny press och tycktes ostadig på benen. Han öppnade femte optimistiskt, och det var flera dramatiska situationer fram tills båda drog krokar mot varann i en ren duell, där dock Tonys vänsterkrok rammade med full kraft och vräkte Haye framstupa i golvet .. han tog sig upp men kom omedelbart i bryderi vid repen och ringdomare Howard Foster bröt emellan och stoppade fighten på 2:14, TKO 5 ..!

Frågan är nu om vi härmed har sett slutet på David Hayes karriär; riktigt vad som väntar för Tony Bellew är oklart, men han kommer med promotor Eddie Hearn att lista ut nästa, sannolikt, rätt sensationella drag. Varje gång han är i ringen är ett ”större drama”!

Bellew: ”Jag gjorde det! Igen! Men nu är det över – nu är det gjort! Jag har alltid beundrat David Haye .. åldern är givetvis en faktor här, och han är och förblir en brittisk ikon – man jag slog honom!”

Haye: ”Bellew boxade en smart och mycket skicklig fight – jag gjorde inte det. Det är den simpla sanningen. Tony var den bättre, jag kunde helt enkelt inte få ut mitt bästa. Heders till honom!”

Den andra – och på sitt sätt formella huvudmatchen (fast den hade föga med jättepubliken att göra – det var tungviktarna som drog dit folket och pengarna) – blev ju något ’rumphuggen’ då britternas egen Paul Butler (26-2/14 KO) inte kunde vinna VM efter att ha misslyckats klara titelvikten för denna IBF-VM-fight i bantamvikt, vilket dock Puerto Ricos Manny Rodriguez (18-0/12 KO) gjorde, varmed den senare var den ende av de två som kunde bli mästare, i händelse av seger. Det senare blev snart nog ett faktum, efter en chocköppning där Manny två gånger golvade Paul i första ronden och sen drog iväg till en mycket klar poängseger, där förvisso Butler kämpade och slet men blev ’tvåa’ på det mesta. Rodriguez blev ny IBF Champ på domarsiffrorna 118-108, 120-106 x 2.

 

Denna mycket fina gala i O2 bjöd på flera utomordentligt vassa resultat: i supermellanvikt tog John Ryder (26-4/14 KO) en imponerade och lite förvånande KO 2-seger över Jamie Cox (25-2/14 KO), där en enda krok i pannan försatte Cox ur stridbart skick i precis tio sekunder. Det var Ryders andra raka KO-seger efter att ha slagit ut Danmarks Patrick Nielsen dessförinnan.

James Tennyson (22-2/18 KO) kom tillbaka från golvsyning i andra och stoppade Martin J Ward (19-1-2/9 KO) på TKO 5, via två nedslagningar i en mycket bra fight och erövrade EM-titeln (EBU) i super feather/lätt lättvikt tillika med Samväldes-titeln och WBA/Int-bältet.

2016 års OS-silvermedaljör Joe Joyce (4-0/4 KO) blev ny Samväldes-mästare i tungvikt genom att imponerande enkelt och massivt kraftfullt stoppa Lenroy Thomas (22-5-1/10 KO) på TKO 2.